Hlavní obsah

Titul mistra světa utišil manželku, smál se nový šampion

Praha

Konečně si může oddechnout. Manželka už si ho nemůže dobírat. Egyptský squashista Tarek Momen je poprvé mistrem světa. Třetí hráč žebříčku ve finále v katarském Dauhá za 39 minut vyřídil ve třech setech světovou pětku Paula Colla z Nového Zélandu. Z milionové prémie se s ním radovala i jeho láska, světová jednička mezi ženami Raneem El Welily, šampionka z roku 2017.

Foto: Sport.cz

Egyptský squashista Tarek Momen se stal poprvé mistrem světa.

Článek

„Jsme opravdu šťastní, že jsme něčeho takového dosáhli. Je to neuvěřitelné," neskrýval nadšení Momen, kterému se přezdívá Zmije. „Mnohokrát jsem si představoval, co po takovém vítězství říct, ale teď nemám slov," jásal squashový faraón. „Vyhrát mistrovství světa byl můj dětský sen. Pro tohle jsem roky dřel. Je to neskutečné," radoval se jedenatřicetiletý squashista.

Co nového mistra světa zdobí? „Má hodně agresivní styl, hraje hodně dopředu. Jeho bekhend drop je jeden z nejlepších na světě. Také je neuvěřitelně rychlý," řekl na adresu šampiona nejlepší český squashista Daniel Mekbib.

Parádní gesto fair play

Titul mu ve squashovém světě přál Momenovi prý snad každý. Platí totiž za velkého gentlemana se smyslem pro fair play. Ve finále turnaje Channel VAS 2018 přiřkl Egypťanovi rozhodčí při mečbolu sporný míč. Ale takhle Zmije zvítězit nechtěla. Sudího hráč požádal, aby výměnu nechal opakovat. Následný bod byl ale také jeho a mohl slavit.

„Tareka mám rád. Je to poctivý člověk a kvalitní hráč. Když vypadl Simon Rösner, kterému jsem fandil, tak hned druhý byl Tarek. On si vítězství zaslouží. Kolikrát už byl druhý. Takže za mě je titul v dobrých rukou," dodal Mekbib.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články