Pozor na tragédii, upozorňuje firma provádějící elektrifikaci trati do Litvínova. V drátech už je proud!
Rekonstrukce nádraží v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Do železniční stanice Litvínov mohou od poloviny prosince dopravci využívat nově elektrické vlaky. Modernizace trati se totiž přiblížila ke konci své druhé etapy. Do Litvínova to nově přináší nové nebezpečí zásahu elektrickým proudem při neodborném zásahu či hloupém riskování.

Trať mezi Loukou u Litvínova a Litvínovem nebyla dosud elektrifikovaná. V posledních měsících prošla velkou rekonstrukcí. Ta se blíží částečně k cíli, další práce čekají na trati až do Oldřichova.

„Nezbytné trakční vedení je natažené a nyní probíhají povinné zkoušky, měření a ověřování,“ informoval ředitel stavby Vladimír Zajíc. Trakční vedení je po dobu zkoušek a měření pod napětím.
Trvale pod napětím bude po zavedení zkušebního provozu 2. prosince. „Jakýkoliv neodborný zásah laické veřejnosti může přinést tragické následky,“ dodal.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru