Karel Gott (†80) a vila na prodej: Lákala davy, dnes o ní nikdo nestojí!

Karel Gott 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. listopadu 2019 11:13 | Aktualizováno: 20. listopadu 2019 18:47

Hledání kupce pro jevanskou vilu, která byla desítky let ve vlastnictví Karla Gotta, pokračuje. Jak je možné, že o dům, který relativně nedávno lákal davy lidí, dnes nikdo nestojí?

Jak už vás stars24.cz informoval, jevanská vila, která je neodmyslitelně spjatá s Karlem Gottem (†80), je opět na prodej. Mistr se jí naposledy a definitivně zbavil v roce 2005, kdy jí prodal podnikateli Janu Moťovskému. Jenže definitivní přerušení vazeb s domem, který zakoupil v roce 1969 to ještě neznamenalo.

Gottovo jméno se v souvislosti s vilou intenzivně skloňovalo do počátku roku 2009. Tehdy v ní přestalo fungovat zpěvákovou muzeum známé jako Gottland. „Byly to krásné tři roky, ale život jde dál,“ komentoval dle webu novinky.cz konec instituce tehdejší manažer muzea Zdeněk Kohák.

V muzeu byla sbírka, která mapovala Gottův soukromý i profesní život od úplných začátků. O návštěvě domu kousek za Prahou byl tehdy obrovský zájem. Expozici si za tři roky prohlédlo přes 30 tisíc lidí z Česka a Slovenska, ale i z Německa, Ruska nebo USA.

Zatímco tehdy se v Jevanech dveře netrhly, dnes zájemců o vilu moc není. Současný majitel se podle dostupných informací snaží nemovitost prodat už několik let. Cenu vyšponoval po Gottově smrti na téměř 30 milionů korun.

Témata: Karel Gott