Hlavní obsah

Muž předstíral, že je pilot. Chtěl se dostat zdarma do letadla

Novinky, mšv

Policie v indickém Dillí zatkla muže, který se chtěl proplížit do letadla. S falešným průkazem předstíral, že je pilot společnosti Lufthansa. K jeho smůle byl zadržen dřív, než se mu povedlo plán realizovat, napsal server Independent s odvoláním na The Times of India.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný muž chtěl nastoupit do letadla aerolinek AirAsia mířícího do Kalkaty. Byl však odhalen, když si společnost chtěla u konkurenční Lufthansy ověřit jeho totožnost.

Nepravý pilot byl dokonce oděn v uniformě, falešný průkaz si podle všeho obstaral v thajském Bangkoku. Vyšetřovatelům se přiznal, že podobným způsobem podnikl za posledního půl roku cestu z Dillí do Kalkaty už nesčetněkrát.

Pilot pustil do kokpitu cestující. Už si nezalétá

Cestování

„Indická pobočka AirAsia může potvrdit, že došlo k případu, kdy chtěl cestující k přepravě využít falešné identity, byl však odhalen. Osoba se vydávala za zaměstnance aerolinií Lufthansa,“ uvedla společnost pro server Independent.

„Byl předán policii, která zahájila vyšetřování. Dokud nebude u konce, nemůžeme poskytnout žádné konkrétní detaily,“ doplnila společnost AirAsia.

Mluvčí společnosti Lufthansa uvedl, že aerolinky plně podporují vyšetřování záležitosti v Indii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám