Cyklistická sezóna skončila. Technické služby se vrhly na opravu cyklostezky v Bezručově údolí
Cyklistická sezóna skončila. Technické služby se vrhly na opravu cyklostezky v Bezručově údolí. Foto. TSMCH
Chomutov

Chomutov - Pracovníci chomutovských Technických služeb se po skončení cyklistické sezóny pustili do opravy cyklostezky v Bezručově údolí.

Opravují praskliny v živičném povrchu, aby zde příští rok cyklisté a in-linisté mohli bez problémů a bezpečně jezdit. “O cyklostezku v Bezručově údolí se staráme téměř celoročně, především ji pravidelně čistíme, aby lidé na kolečkových bruslích mohli jezdit bezpečně,” popisuje ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Práce na asfaltovém povrchu lze provádět až mimo hlavní cyklistickou sezónu. “Nyní, po skončení hlavních rekreačních aktivit na cyklostezce zatíráme podélné a příčné praskliny v živičném povrchu. Tyto opravy se nedají dělat za provozu, asfalt by se lepil in-linistům na kolečka,” řekl vedoucí provozovny komunikace Technických služeb Chomutova Vladimír Hurník.

Dále se letos na cyklostezce opravovala prkna na zábradlích a mostech. V součinnosti s městem byly též rekonstruovány dva mosty, na jednom se dočkala opravy zídka opěry. Vyměněno bylo též 6 z 21 zdejších odpadkových košů.

Od jara do zimy (1. dubna až 31. října) probíhá na cyklostezce pravidelná údržba. Třikrát týdně tudy projíždí zametací stroj. V těsné blízkosti cyklostezky se seká zhruba v metr širokém úseku tráva.

“Seká se nejen krajnice kolem cyklostezky, ale také kolem laviček, košů a dětských hřišť zhruba dvakrát ročně. Dále se jednou ročně pro bezpečnost sportovců a rekreantů prořezávají stromy, které zasahují do cyklostezky, aby větvě nikoho nezranily. Odklízíme také stromy padlé na stezku,” konkretizoval vedoucí provozovny veřejné zeleně Daniel Voborník.

Pracovníci technických služeb se též starají o čtyři odpočinková místa, které se na cyklostezce nacházejí od minulého roku - jedná se o dvě místa s workautovými prvky pro mládež, dětské hřiště a stanoviště s ohništěm a přístřeškem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru