Galavečer profesionálního boxu v režii Lukáše Konečného bude poprvé v Kladně

  16:31
Mezinárodní galavečer profesionálního boxu nabídne to nejkvalitnější z boxu, co můžete na českém území vidět živě. Uvidíte minimálně 10 duelů v profesionálním boxu. Svůj pás asociace WBC v atomové váze zde bude obhajovat ústecká rodačka Fabiána Bytyqi. Uvidíte i souboj o titul mistra ČR mezi Stanislavem Eschnerem a Markem Andrýskem.

Boxerka Fabiána Bytyqi (vlevo) v souboji s Denise Castleovou z Velké Británie v utkání o titul mistryně světa organizace WBC. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Sport

Boxing Live

Sportcentrum SLUNETA, Jateční 1026, Ústí n/Labem Jateční 1026/18

6. 4. 2019

Sportcentrum SLUNETA, Jateční 1026, Ústí n/Labem Ústí nad Labem-centrum

Koupit vstupenky

Doposud se o titul mistra světa v ČR boxovalo pouze v Brně a v Ústí nad Labem. Kladno se tedy dočká premiéry. V hlavním zápase večera bude obhajovat titul mistryně světa asociace WBC Fabiána Bytyqi proti šampionce Mexika Aně Arrazol, která je v žebříčku je v těsném závěsu za Fabiánou. Arrazola má za sebou nespočet titulových duelů ve všech velkých asociacích, tedy jak WBC tak i WBO, WBA a IBF. Fabiánu tedy čeká s největší pravděpodobností nejobtížnější duel její dosavadní kariéry.

Dalším titulovým soubojem bude utkání v superstřední váze (76,2 kg), kde se střetne neporažený Marek Andrýsek se Stanislavem Eschnerem o volný pás mistra ČR. Oba aktéři o zápase vědí již přes měsíc, oba se svědomitě připravují, protože je to vrchol jejich dosavadní kariéry. Andrýsek se chce předvést v co nejlepším světle a Eschner hodlá zúročit především své mnohem větší zkušenosti z profesionálního ringu. Chybět nebude ani nadějná supertěžká váha Tomáš Šálek, který se střetne v šestikolovém duelu s polským Sebastianem Hladunem. Logicky je startovní listina doplněna i o kladenského boxera. Před domácím publikem se představí Karel Hořejšek ve čtyřkolovém souboji s Josefem Obešlem.

Pokus o návrat na vítěznou vlnu předvede i slovenský Robert Racz, který v září v Rusku předvedl skvělý výkon v souboji o titul mistra Evropy a prohrál těsně na body s domácím Idigovem. Tentokrát se v šesti kolech střetne s Polským Pawlem Martyniukem. 

Předvedou se i ukrajinská supertíha Andriy Rudenko, který ma na svém kontě z 36 zápasů jen 4 prohry a to pouze na body se jmény jako Alexander Povetkin, Agit Kabayel, Hughie Fury a Lucas Browne! A uvidíme taktéž kosovského Timy Shalu.

V supertěžké váhové kategorii se představí ukrajinský Andriy Rudenko. Má za sebou 32 výher a jen 4 prohry a to pouze na body. A to s takovými jmény jako Alexander Povetkin, Hughie Fury, Lucas Brown či Agit Kabaye. V polotěžké váze se představí Kosovský Timy Shala a boxovat budou i dva doposud neporažení němečtí boxeři Michael Eifert či Mario Jassmann.

Autor:

Doporučené akce

Vstupenky nabízíme ve spolupráci s Ticketportal.cz