Slavii trápí marodka, vypomůže jí Kučný. Pražané mají i Hoťka

Foto: hc-slavia.cz

20. listopadu 2019, 15:02

Václav Jáchim

Hokejisté pražské Slavie bojují o setrvání v elitní osmičce Chance ligy, ovšem v náročném maratonu utkání je brzdí velká marodka. Vedení klubu tedy zareagovalo a přivedlo na výpomoc zkušeného beka. Dres Pražanů oblékne Jiří Kučný – dlouholetý hokejista Tipsport extraligy podepsal prozatím měsíční smlouvu a poprvé nastoupí už dnes proti Vsetínu.

Šestatřicetiletý obránce to právě na Valašsku dobře zná. Kučný se narodil ve Vsetíně, kde se prosadil do nejvyšší soutěže. Později hrál také za Třinec, Zlín, Spartu, Chomutov, Mladou Boleslav nebo České Budějovice.

V pražské Slavii strávil Kučný ročník 2012-12, nyní se do klubu vrací. „„Uvažovali jsme o něm už před nedávnem, když se nám zranil Mára Ryzák. Teď nám přibyl na marodku ještě Tadeáš Hejda, tak jsme se s Jirkou domluvili,“ řekl klubovému webu hlavní kouč Miloš Říha mladší

Uplynulé dvě sezony strávil Jiří Kučný ve slovenské Žilině, kde byl loni nejproduktivnějším bekem. Letos zatím žádné angažmá neměl. Do kádru Pražanů kromě něj dorazil rovněž útočník Michal Hotěk, kmenový útočník Karlových Varů v tomto ročníku nastupoval za Kadaň, Bílinu a také za pražskou Kobru.. 

„Spousta hráčů je zraněných nebo nemocných, v Porubě jsme museli improvizovat se sestavou během hry a v úterý nás trénovalo jedenáct. Někteří se sice dali dohromady, ale potřebovali jsme situaci řešit,“ vysvětlil na stránkách Slavie kouč Říha.

Hotěk rozšířil kádr pražské Slavie, jde o příslib do budoucna. „V tuto chvíli je na Kobře a má střídavé starty k nám. Trénuje s námi už nějakou dobu, ale také ho přibrzdilo zranění,“ uvedl Říha. V dnešní bitvě se Vsetínem pomůže Slavii veterán Jan Hlaváč

Jak uvádějí stránky červenobílých, angažmá v klubu ukončil po dohodě obou stran útočník Viktor Martínek. Pokračovat nebude ani obránce Vojtěch Šmíd, který požádal klub o ukončení spolupráce a Slavia mu vyhověla.

Soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: 
Roman Málek, Martin Michajlov, Dominik Šorf.

Obránci: 
Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Petr Hořava, Jan Novák, Marek Ryzák, Michal Steinocher, Jiří Kučný, Dominik Valík.

Útočníci: 
Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Dávid Kohút, Filip Kuťák, Martin Ondráček, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka, Petr Vampola, Adam Kubík, Michal Hotěk, Jan Hlaváč.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz