Muž posílal ženě stovky výhružných e-mailů. Poničil jí také auto
Ilustrační foto
Děčín

Varnsdorf - Zasílání nevyžádaných SMS zpráv a e-mailů může naplnit specifickou podobu kyberšíkany. Jestliže se tak stane, policisté okolnosti nežádoucí pozornosti, která obtěžuje, mohou začít prověřovat s ohledem na přečiny nebezpečného pronásledování či nebezpečného vyhrožování.

Pokud se útočník, útočnice či skupina útočníků navíc uchýlí k osobnímu kontaktu, který doprovází slovními útoky či bránění svobodnému volnému pohybu objetu svého zájmu, může se v konečném důsledku jednat i o přečin omezování osobní svobody, výtržnictví atd. Proti nežádoucí pozornosti a obtěžujícímu zasílání nevyžádaných e-mailů, SMS zpráv se můžete bránit. Trestní zákoník překročení osobních hranic a integrity, autonomie a soukromí chrání.

"Nedávný případ ze Šluknovského výběžku se odehrál na sklonku letošního října. Muž ženu obtěžoval e-mailovými zprávami v řádech několika stovek během krátké doby. V nich ji urážel, slovně napadal a vyhrožoval. Navíc ji osobně vyhledal a poničil vůz. Kromě psychické újmy se jeho nevyžádaná pozornost odrazila v částce 6.000,-Kč. Před pár dny mu policisté sdělili podezření pro přečiny poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování. V „sázce“ je až roční pobyt za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru