Krušnohor: František Ryba nevybral kasu a ani neemigroval
František Ryba. Foto: Krušnohor
Most

Most - „Někteří lidé mají příliš bujnou fantazii,“ zhodnotil František Ryba, ředitel Stavebního bytového družstva Krušnohor Most, obsah posledních fám, jež se objevily ve veřejném prostoru. Přinášíme tiskové prohlášení SBD Krušnohor.

Zaměstnanci jednotlivých úseků a oddělení správy družstva jsou zavaleni telefonickými dotazy lidí, kteří se znepokojeně ptají na současnou situaci Krušnohoru. Na jeho vedení se dokonce obracejí advokáti, jejichž klienti mají s družstvem rozjednané různé záležitosti.

Zneklidnění ve veřejnosti způsobila fáma, že ředitel František Ryba „vybral kasu Krušnohoru“ a emigroval.

„Jsem pořád tady. Emigraci neplánuji. Ani nemám v úmyslu defraudovat finance. Není k tomu důvod. Družstvo běží dál – a stále takto poběží. Opravdu není důvod se zneklidňovat,“ ujistil František Ryba.

Ke slovům ředitele je třeba dodat, že skutečnost, že Krajský soud v Ústí nad Labem vymazal z rejstříku členy představenstva družstva a členy kontrolní komise s odůvodněním, že byli neplatně zvoleni, pro běžného klienta Krušnohoru (družstevníka či vlastníka bytu) v praxi vůbec nic neznamená. Správa družstva, v jejímž čele stojí ředitel, funguje naprosto normálně, o čemž se v úředních hodinách a dnech každý týden přesvědčuje velký počet obsloužených klientů. Je věcí soudu, kdy bude situace ohledně neexistence představenstva a kontrolní komise napravena. Na běžný provoz družstva to ale nemá vliv.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru