QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Legendy neumírají, znovunarozená skupina Dunaj vystoupí v Plzni

21.11.2019 11:27

V sobotu 23. listopadu se konečně dočká i Plzeň. Už víc než půl roku znovunarozená skupina Dunaj brázdí území České republiky, ale do západočeské metropole se ne a ne trefit.

DUNAJ_VRBAAK(7)-press

To se v sobotu definitivně změní. Po úspěšných vystoupeních na letních festivalech a podzimní klubové šňůře zavítají brněnští muzikanti do Kalikovského mlýna, aby ukázali, že legendy neumírají, recenze nelžou a dvakrát do jedné řeky vstoupit lze. 

Na konci osmdesátých a v devadesátých letech patřil Dunaj k pilířům domácí alternativní scény. Aktivně působil v proměnlivých sestavách až do roku 1998, kdy činnost ukončila smrt frontmana Jiřího Kolšovského. Skupina se poprvé nakrátko vrátila na pódia v roce 2002.

V roce 2015 pak její repertoár začala znovu naživo hrát skupina Dunajská vlna, v níž dva původní členy Dunaje, baskytaristu Vladimíra Václavka a kytaristu Josefa Ostřanského, doplňovali různí bubeníci. Do třetice už neponechal Dunaj nic náhodě, svoji činnost obnovil ve složení Pavel Koudelka, Josef Ostřanský a Vladimír Václavek a tak to asi mělo být.

Skupina překypuje takovou mírou energie, jako stejnojmenná řeka po vydatných jarních deštích, a i když se doba změnila a někteří škarohlídi si mohou myslet, že na sugestivní a neopakovatelnou atmosféru jejich nejlepšího období nelze navázat, opak je pravdou. Je tu znovu ta původní chemie, která i dnes uhrane posluchače částečně minimalistickým a částečně až nervně hardcoreovým projevem.

Samozřejmě, že někteří členové budou chybět, ale jejich úloh se se ctí a chutí zhostili ti současní a na výsledku je to skutečně vidět a slyšet. Páteř plzeňského vystoupení budou tvořit skladby z nejsilnějšího období Dunaje, ale zařazeny budou i zcela nové písně. Nejedná se tedy o klasický comeback, ale o nový začátek, o novou plavbu, o novou hudební dráhu. A to byste si neměli nechat ujít!!!

Vstupenky můžete koupit na www.plzenskavstupenka.cz nebo na www.goout.cz.

Foto: pořadatel

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24