Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Zlatí lvi v gastronomii. Nejlepším kuchařem se stal Radek Kašpárek

Jídlo

  15:00
Radek Kašpárek, Marek Raditsch a Radek David. To jsou tři nejlepší šéfkuchaři pro letošní rok. V Paspově sále na pražském Smíchově proběhlo předávání Zlatých lvů. A které restaurace uspěly?

Radek Kašpárek foto:  Michal Sváček, MAFRA

Tři Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni a obsluhu.

„Během let, kdy hodnotíme, pokračoval trend zvyšování úrovně české gastronomie. Naší činností se snažíme tomuto pozitivnímu vývoji maximálně pomáhat. Za tu dobu vznikla celá řada nových vynikajících restaurací, které obdržely jednoho či více zlatých lvů. Mnoho z nich má charakter bistra. Ta získávají, zvláště mezi mladší a střední generací, stále větší oblibu,“ řekl Václav Budinský, jeden z organizátorů soutěže.

Tři lvy získaly restaurace

  • Alcron
  • George Prime Steak
  • Paloma Průhonice
  • U Malířů 1543
  • Aureole
  • Fusion Restaurant & Lounge
  • Kampa Park
  • Piano Nobile
  • V Zátiší
  • Bellevue
  • La Degustation Bohême Bourgeoise
  • Salabka
  • Zdenek’s Oyster Bar
  • Coda
  • La Finestra in Cucina
  • Sarah Bernhardt
  • Restaurant Zlatá Praha
  • Field
  • La Veranda
  • Soho
  • Francouzská restaurace Art Nouveau
  • Oblaca 
  • Terasa U Zlaté studně

Současně s oceněném šéfkuchařů a restaurací vychází kniha Nejlepší restuarace oceněné Zlatými lvy pro sezonu 2020, ve které je uveden přehled stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnoceních inspektorů prestižního projektu ocenění jedním, dvěma či třemi Zlatými lvy.  Letos poprvé kniha vychází v praktické česko-anglické verzi.   

Terasa U Zlaté studně

Seznam restaurací nabízejících zážitkovou gastronomii mimo hlavní město bude v roce 2020 zase o něco delší. Zájemci tak mohou objevit oceněné restaurace po celé České republice. Autoři prestižního tuzemského projektu publikují výsledky nezávislého hodnocení restaurací vždy pro nadcházející kalendářní rok.

Více než pět desítek nezávislých hodnotitelů pravidelně navštěvuje nejlepší restaurace a na základě jednotné metodiky hodnotí podniky z pohledu kvality a estetiky nabízených pokrmů, úrovně obsluhy, útulnosti, originality, vybavenosti interiéru a dalších důležitých atributů.

Marek Raditsch
Radek David

„Naše metodika zahrnuje posuzování prakticky všech aspektů, které může host v gastronomickém zařízení vnímat. Nejde jen o kvalitu a prezentaci pokrmů, ale také o kvalitu obsluhy, prostředí, hygienu, atd. Na nové restaurace, které zatím nemáme ve svém portfoliu, nás upozorňují naši hodnotitelé. Současně průběžně monitorujeme specializované internetové servery, a pokud zaregistrujeme u některé restaurace, kterou neznáme, excelentní hodnocení, své komisaře tam vyšleme,“ doplňuje Budinský. 

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...