The Mandalorian
92/100 - 217×

The Mandalorian

Po příbězích Janga Fetta a Boby Fetta se ve světě Star Wars objevuje další válečník. Seriál bude mapovat příběh Mandaloriana, který bude časově zasazen po pádu Impéria a ještě před samotným vznikem Prvního řádu. Budeme sledovat cestu osamělého střelce ve vnějším okraji galaxie, kde nemá Nová Republika žádnou pravomoc.

USA | 2019 | Pauza
vysílání
3 sezóny | Disney+ | 40 minut
žánr
Akční, Fantasy, Sci-fi
hrají
Pedro Pascal (Din Djarin), Nick Nolte (Kuiil), Carl Weathers (Greef Karga), Gina Carano (Cara Dune), Giancarlo Esposito (Gideon), Taika Waititi (IG-11), Werner Herzog (Klient), Timothy Olyphant (Cobb Vanth), Amy Sedaris (Peli Motto), Katee Sackhoff (Bo-Katan Kryze), Emily Swallow (Zbrojařka), Omid Abtahi (Penn Pershing), Rosario Dawson (Ahsoka Tano), Temuera Morrison (Boba Fett)

Tvůrci vysvětlují, jak těžké bylo lidi naučit, že námezdní lovec s helmou není vždy jen Boba Fett

Tvůrci vysvětlují, jak těžké bylo lidi naučit, že námezdní lovec s helmou není vždy jen Boba Fett

Když člověk vidí mandalorskou výzbroj, automaticky si vybaví Bobu Fetta. A to byl pro tvůrce jeden z největších problémů, protože se nám chystali představit postavu, která je Bobovi vzhledem podobná, ale ve finále se jedná o někoho jiného. Poznají to ovšem diváci?

21 0
21.11.2019

I když historie planety Mandalore je bohatá a kultura jejích lidí také, průměrně znalý fanoušek Star Wars je tímto tématem nedotčený, protože ve filmech se tato témata vůbec neřeší. Právě až doplňkové knihy, komiksy, hry a seriály nám přinášejí nové informace, které si fanoušci zamilovali. Filmoví diváci ale znají zkrátka Bobu Fetta a Jango Fetta. Tam to začíná a tam to také končí.

Tvůrci tedy měli před sebou hrozně těžký úkol. Představit zcela jinou postavu, o které si všichni budou myslet, že je to Boba Fett. Jon Favreau a Dave Filoni si byli vědomi, jak těžký úkol před nimi stojí. Ale Mandalore a tamní historii milují. Zkrátka chtěli vyprávět kus příběhu, který částečně nakousli již v animovaných seriálech Star Wars: The Clone Wars a Star Wars: Rebels. A možná představit Mandaloriany širšímu světu.

(Kdo z nich je lepší? Foto: Disney)

Tvůrce a také režisér Dave Filoni se nechal slyšet, v čem se náš Mandalorian liší od Fetta:

Jeho brnění je poměrně dost jiné, když se na něj pořádně podíváte. Helma vypadá jinak, vše je to o detailech. Barva brnění a helmy je taktéž jiná, je tam celá řada odlišností. Samozřejmě je tu plno podobností, ale těm se u Mandalorianů zkrátka nevyhnete. Důležité je, že jsme chtěli vyprávět příběh, u kterého můžeme začít na nepopsané čisté stránce.

I tak ale lidi v Mandalorianovi na první pohled vidí Bobu Fetta. Jak z toho tedy ven? Úkol byl jasný – je nutné vytvořit postavu, kterou si divák od první minuty zamiluje. Postavu, kterou dokáže jednoznačně odlišit od Boby, protože mu bude sympatičtější, bližší a příjemnější. A podle prvních ohlasů se právě toto povedlo. Zatím máme za sebou dvě epizody, které mají nadprůměrné hodnocení. Ohlasy na postavu a celkově výkon Pedra Pascala jsou taktéž pozitivní, takže snad za chvíli i obyčejný Star Wars divák pozná rozdíl mezi Bobou a Mandalorianem.

Dave Filoni dále pokračoval, jak bylo zpočátku těžké přijít s něčím novým, co lidi budou spojovat s něčím starým. A také si je vědom toho, že některým fanouškům to potrvá dlouho:

Pro všechny z nás je to zajímavé, protože když vidíte tu helmu, všichni si vybaví Bobu Fetta. A pro nás to byla taktéž výzva, protože jsme chodili po místnosti a říkali jsme si, jak budeme vyprávět tento příběh? Přece to není o Bobovi Fettovi, ale lidé to budou tak vnímat. Dlouho jsme o tom mluvili. Na konci dne jsme došli k názoru, že helma je pouze helma a tu přece diváci viděli už několikrát na jiných postavách v Rebels a The Clone Wars. Takže tu jsou mezi námi lidi, kteří v tom dokážou vidět rozdíl. Je to pouze helma, část jejich kultury a vybavení do boje. Ale průměrný fanoušek, kterému ukážete helmu, samozřejmě řekne, že se jedná o Bobu Fetta.

Jak si u vás Mandalorian stojí po dvou dílech? Dokážete už vyjádřit své sympatie v porovnání s Bobou?

Zdroj: ComicBook.com

Diskuze /17

Izma

Boba Fe… ehm … Mandalorian je super :D Uvidime jak se to vyvine dal,ale za me zatim 5/5

20.11.2019 | 7:40:56
ReveN

nechapu jak by si i podprumerny fanousek mohl myslet ze to je boba…i v prequelech byl treba jango..

21.11.2019 | 17:32:14
Seraf

Já hodnotím zatím 85%. Mandalorian je mi sympatičtější, protože působí víc kladně. Na druhou stranu Bobu neznám z knížek a komiksů, takže to není tolik objektivní. Dost na Mandalorianovi oceňuju schopnost nechat si nakopat zadek, čímž působí mnohem víc reálně než opakem proslulá Rey.

21.11.2019 | 19:23:00
Nearlay

Ona si i teď spousta lidí myslí,že to mládě je mladej Yoda…

#5 tom99
21.11.2019 | 21:27:52
tom99

#4 Nearlay: To ano. Číst občas ty diskuze je něco. Člověk si občas myslí, že je to tu každý SW fanda, ale polovině skoro uniká nějaká základní kostra časové osy. Motá se tu páté přes deváté, hlavně, že to mrně je zelený a vypadá jako Yoda. To, že už je několik let po smrti, to samozřejmě nikdo neví. Vždyť ten Návrat Jediho je skoro novej film…

webmaster
21.11.2019 | 23:01:54
Palcát

Upřímně nedivím se tomu. Ne všichni viděli seriály. Já sám ano, znám kulturu Mandaloriánu, klan Visla, Sabine, Death watch. Ale lidé co viděli jen filmy, tak jsou zmateni asi jako při Solo Star wars story, když se tam objevil Maul. Nesoudil bych je za to, když si při kouknutí na Mandaloriána vybaví Boba nebo Janga. Nenazýval je podprůměrnými fanoušky. V tomhle doufám v Mandaloriání osvětu a třeba v nějaký Anthology film věnovaný Mandalorianum nebo konkrétně této postavě. Je to škoda přijít o fascinující národ, který se technologií vyrovnává silou obdařeným jedincům. Na druhou stranu uznávám, že by tomu mohli jít lidé trochu naproti a nemyslet si masově, že SW je o jediech a musela se tak pro ně všude cpát síla, kde nemusí. viz zmiňovaný Maul.

22.11.2019 | 0:13:32
derill129

Pokiaľ poznajú seriál The clone wars, knihy a hru Knight of the old Republic tak áno

22.11.2019 | 4:44:49
Angi

Je to jednoduché. Pokud člověk sleduje jen seriál a nečte si nějaké informace bokem, tak je těžké poznat, kam to vlastně v časové ose patří. Jediný náznak (co by měl stačit snad všem, ale evidentně ne) je, že už Mandalorian odmítl imperiální peníze, které „ještě pořád někde berou“. Jinak odlišit od Bobbíka šlo poměrně snadno. Stačilo na začátku zmínit jméno toho Mandaloriana… ale ne, raději buem na socialnich sitich vysvětlovat rozdily v barvě lemování zbroje.. Vizuál zatím fajn, příběh hodně slabý, Pedro skvělý (hlavně oceňuji práci jeho mimických svalů). Nicméně pořád se motají ve stejném kruhu. Kéž by někdo někdy měl koule na detektivku, horor, nebo thriller ze SW světa a ne pořád stejnou dobrodružnou písničku.

#10 sylo42
22.11.2019 | 8:32:48
dovahkiin

Bob A. Feet. Mr. Bob A. Feet

22.11.2019 | 13:20:07
sylo42

#8 Angi: A ví se proč vlastně nemá jméno?

#11 monikash #12 Nergal6669
22.11.2019 | 21:28:50
monikash

#10 sylo42: A nejmenuje se náhodou Noname Maldorian? ;-) Já sleduju SW už od začátku, kdy se tu poprvé objevily v kinech a díky skleróze na jména si pamatuji jména tak maximálně 5–6 postav, takže jsem si neřekla „Jó, to je Boba Fet.“.

překladatel
23.11.2019 | 8:30:26
Nergal6669

#10 sylo42: Jméno už se dávno ví. Pascal ho prozradil při jednom rozhovoru. Jmenuje se Dyn Jarren.

23.11.2019 | 13:04:07
Mythos77

Tvůrci mohou natočit seriál Boba Fett a to bude teprve šok až lidé zjistí že není mandalorian :) Ta zbroj co jeho otec někde ukradl není ani z Beskaru.

23.11.2019 | 18:01:49
Tristan22

A helmu si verím tiež dá dole :D minimálne keď príde na nejakú tú mando romantiku :D aka sex :D pochybujem že to robia beskare s helmou:))

#15 dovahkiin
23.11.2019 | 22:00:25
dovahkiin

#14 Tristan22: On si ani nemyje vlasy a neholí se, nebo na to používá speciální nanoboty z červenýho trpaslíka :D

#16 monikash
23.11.2019 | 22:25:51
monikash

#15 dovahkiin: On má indiánskoasijské geny, tak mu vousy nerostou. Mě spíš překvapilo, že v té helmě nemá infravidění a musí si svítit. A co se týče sex ee romantiky, nesundávají si ani brnění a v jedné ruce drží pro jistotu pistoli. :-)

překladatel
24.11.2019 | 7:17:21
Arcess

V knížce Revan máte Mandaloriany.

24.11.2019 | 14:27:59
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady seriálu The Mandalorian pro vás budeme aktualizovat sekci postav:

Novinky

Stávka scenáristů a herců skončila, jak to bude s natáčením čtvrté řady Mandaloriana?

Stávka scenáristů a herců skončila, jak to bude s natáčením čtvrté řady Mandaloriana?

Seriál Mandalorian je stálicí na Disney+ a může se pyšnit vysokou sledovaností. Čtvrtá řada se stále chystá, scénář je již dávno hotový a prakticky se již po konci stávky čeká na první klapku. Sehnat všechny herce nebude úplně až tak jednoduché. Kdy by se mohlo začít natáčet?

Reklama

Nejlepší postavy

Zajímavosti

Seriály z Mando-verse konečně našly svého Nicka Furyho

Seriály z Mando-verse konečně našly svého Nicka Furyho

Seriály potřebují ten stmelovací element, který dá všechny dohromady, nebo ne? Zvlášť když se chystá celovečerní film, který má být pomyslným vyvrcholením hned několika seriálů. A právě tento element Star Wars již našly. Mají svého Nicka Furyho, který je bude provázet i nadále.

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama