Hokejbalovým reprezentantům a reprezentantkám bylo oznámeno složení realizačních týmů

Jiří Mašík a Karel Manhart dostali prostor na reparát!

V úterý 12. listopadu 2019 se v Praze na Strahově uskutečnilo 12. zasedání předsednictva Českomoravského svazu hokejbalu, na kterém bylo jmenováno složení realizačních týmů národních výběrů žen a mužů. Beze změny pokračuje reprezentace žen, kterou i nadále povedou hlavní trenér Karel Manhart se svým asistentem Michalem Broulíkem. V čele mužského výběru pokračuje hlavní trenér Jiří Mašík, jehož realizační tým ale doznal značného zúžení. Asistentem mu bude Slavomír Švancar a vedoucím týmu Radek Mašík. V pozici kustoda zůstává Jan Turčáni a masérem národního celku mužů bude i nadále Michal Válek.

Již na předchozím zasedání předsednictva ČMSHb 3. října 2019 bylo všemi hlasy  odsouhlaseno složení realizačního týmu reprezentace žen.

Jak říkám...



„Realizační tým žen byl znovu zvolen v podstatě ve stejném složení. Karel Manhart dlouhodobě dokáže připravit ženský výběr na mistrovství světa. Navíc je zde nastavena nově koncepce v užším propojení mezi dívčím juniorským družstvem U18 a U20, tudíž za mne jednoznačná volba,“ měl jasno vedoucí úseku reprezentací Milan Maršner.

Národní výběr žen získal na nedávném světovém šampionátu v Košicích sedmou medaili ze sedmi mistrovství světa!

Jak říkám...



„Výsledek seniorského celku žen na MS v Košicích lze hodnotit neutrálně. Medailové umístění je pozitivní zprávou, nelze ovšem opomenout skutečnost, že s ohledem na sílu celku a jeho charakter, velmi perspektivní složení jsme očekávali účast ve finále. Věková skladba celku žen je velkým příslibem do budoucna a příležitostí k ataku příček nejvyšších na MS v Kanadě,“ věří předseda ČMSHb Martin Komárek.

„Za prvé je důležité si říct, že výsledek mužské reprezentace z mistrovství světa v Košicích je neúspěch, přestože se špička rozšiřuje a o nejvyšší umístění bojuje 6 - 7 mužstev.  Celkové hodnocení vnímám ze širšího pohledu. Tým výkonnostně na MS nepropadl, v základní hrací době neprohrál žádné utkání a co je důležité tým fungoval. Vše jsem měl možnost sledovat přímo na MS.  Ze své pozice jsem měl po šampionátu určité výhrady, které jsme si předali při celkovém hodnocení s Jirkou Mašíkem. I proto jsem předložil vedení svazu návrh s hlavním trenérem Jirkou Mašíkem a se změnami ve složení realizačního týmu,“ řekl Milan Maršner.

Reprezentační celek mužů na mistrovství světa v Košicích nedosáhl na medaili, což se naposledy stalo v na mistrovství světa v roce 2005.


Jak říkám...



„Čtvrté místo mužů nelze hodnotit jinak než jako výsledkový neúspěch. Při rozhodování o směřování reprezentace mužů bylo diskutováno několik variant a úhlů pohledu na zčásti generačně obměněný celek oproti MS v Pardubicích. Cesta a vize dlouhodobého směřování výběru mužů k zisku zlaté medaile na MS v Kanadě pro mne představuje kontinuální vazbu a jasný cíl, který od realizačního týmu očekáváme,“ upozornil  předseda ČMSHb Martin Komárek.

„Původní realizační tým byl zvolen na základě výběrového řízení a já jej ve své pozici v rámci Úseku reprezentace převzal v průběhu jejich přípravného cyklu. Nejsem v tomto případě zastáncem výběrového řízení. Jsem rád a vážím si toho, že přímý návrh Úseku reprezentace byl předložen vedení svazu a následně schválen. Oběma výběrům přeji v jejich přípravě mnoho zdaru a věřím, že dál budeme pokračovat v nastavené spolupráci směřující k úspěchu na mistrovství světa v Kanadě,“ dodává vedoucí Úseku reprezentací Milan Maršner.

Složení realizačního týmu reprezentace žen s mandátem do 30.6.2021


Hlavní trenér         Karel Manhart
Asistent trenéra     Michal Broulík
Vedoucí týmu        Martina Topičová
Masérka                Jana Baloušová – Fričová

Složení realizačního týmu reprezentace mužů s mandátem do 30.6.2021


Hlavní trenér         Jiří Mašík
Asistent trenéra    Slavomír Švancar
Vedoucí týmu        Radek Mašík
Masér                    Michal Válek
Kustod                   Jan Turčáni


(fč, Hokejbal.cz, SportovníListy.cz, foto: Hokejbal.cz)