Jan Werich – Suma sumárum

Vše, co můžeme od Jana Wericha slyšet v padesátihodinovém kompletu s přílohou nikdy nevydaných zvukových objevů nyní na 5CD-MP3. Souhrn všech nahrávek s Janem Werichem z archivu Supraphonu a soukromých sběratelů (Karla Koliše, Ondřeje Suchého, Jiřího Borovičky, Jindřicha Kučery, Gabriela Gössela, Petra Prajzlera, Prokopa Voskovce ml.). Sestavil Jakub Kamberský tak, aby komplet obsahoval vše, v čem se autorsky podílel Jan Werich.

Některé již vydané tituly (Poslední forbína 1974, Lucerna 1977) vycházejí v dosud nevydané rozšířené verzi. Mezi rarity patří například záznam z návštěvy Jana Wericha v rodině bratra Jiřího Voskovce, nález tří neznámých nahrávek Voskovce a Wericha z počátku 30. let a řada dalších kuriózních a objevných zvukových pokladů. Osobnost Jana Wericha tak září ve všech jeho podobách – herce, zpěváka, autora, vypravěče, glosátora a mimořádného zjevu české kultury 20. století.

Obsah:

OSVOBOZENÉ DIVADLO 1925–38, OSVOBOZENÉ DIVADLO ZA VÁLKY ANEB CO VZKAZOVALI V+W PŘES OCEÁN DOMŮ, VOSKOVEC PLUS MINUS WERICH, PĚST NA OKO, DIVOTVORNÝ HRNEC, JAN WERICH A MIROSLAV HORNÍČEK PŘEDSCÉNY, JAROSLAV HAŠEK ZE SVĚTA ZVÍŘAT, ANEKDOTY A VŮBEC, FIMFÁRUM, DEODUŠI, O ŽLUTÉM MUŽÁTKU, ITALSKÉ PRÁZDNINY, FORBÍNY VZPOMÍNEK I A II, GRAMOTINGLTANGL, TÁTO, POVÍDEJ!, VOSKOVEC A WERICH VÍDEŇ 1971, CO TOMU ŘÍKÁTE, PANE WERICH?, POSLEDNÍ FORBÍNA 1974, LUCERNA 1977, HOVORY H, JAN WERICH NEZNÁMÝ, JAN WERICH DELIKATESY, JAN WERICH POKLADY Z ARCHIVU, RARITY

CELKOVÝ ČAS: 50 HODIN A 38 MINUT

Foto: Supraphon