Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 ComfortJety svezou první
cestující již v červnu

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

Další Solarisy na CNG dorazily do Chomutova

CHOMUTOV - Cestující v městské hromadné dopravě v Chomutově a Jirkově jezdí stále větším počtem moderních nízkopodlažních trolejbusů a autobusů. Další nové vozy dorazily minulý týden.

Dopravní podnik tak nyní čeká poslední dva kloubové autobusy Solaris Urbino s pohonem na zemníplyn, dodány mají být příští rok...


Novotou zářící autobusy od polského Solarisu (6. listopadu 2019, DPCHJ).

Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova pokračuje v obnově vohového parku. Minulý týden tak do vozovny dorazily další tři autobusy Solaris Urbino 12 s pohonem na stlačený zemní plyn. Autobusy jsou pořizovány v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, s názvem projektu Udržitelná veřejná doprava - ITI. Tento projekt je rozdělen na etapu I. a II. V rámci první etapy bylo v loňském roce 2018 dodáno osm dvanáctimetrových autobusů a během druhé etapy bude dodáno dalších pět autobusů.

"Nyní jsme převzali tři autobusy Solaris Urbino CNG 12 a do června příštího roku převezmeme dva kloubové autobusy Solaris Urbino CNG 18," uvedl na webových stránkách Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova ředitel společnosti Petr Maxa. Dodal, že po zapojení dotace činí cena jednoho dvanáctimetrového autobusu 954 tisíc korun, kloubový osmnáctimetrový pak vyjde na 1,2 milionu korun.


Trojici vozů doplní příští rok ještě dva kloubové (6. listopadu 2019, DPCHJ).

Nové autobusy splňují emisní normu EURO 6 a mají plnohodnotnou klimatizaci v interiéru vozidla. "V každém autobusu je zabudovaný kamerový systém v interiéru vozidla, a to včetně couvací kamery. Dodané autobusy jsou v podnikových barvách, a to v modro-bílé se stříbrným pruhem," uzavřel Maxa. Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova v současnosti provozuje celkem 36 městských autobusů, z toho na zemní plyn je 23 vozů.

Obnovy se dočkal ale nejen autobusový vozový park. Už v loňském roce začala obnova výrazně zastaralého vozového parku trolejbusů. Díky dodávce nových trolejbusů, které byly do vozovny Písečná dodány v počtu 5 dvanáctimetrových trolejbusů 26Tr a 10 kloubových osmnáctimetrových trolejbusů typu 27Tr, mohlo dojít k odstavení zbývajících trolejbusů 15Tr, které byly následně prodány. Jeden vůz si ale dopravce nechává jako historické, v současnosti na něm finišují renovační práce.


Vozový park městské dopravy v Chomutově výrazně omládl (6. listopadu 2019, DPCHJ).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!