Městské státní zastupitelství Ilustrační foto: archiv

Na MSZ v Praze skončí náměstkyně Láznová, nahradit jí má Kubrycht

Na Městském státním zastupitelství v Praze (MSZ) skončí ke konci roku ve funkci náměstkyně Štěpánka Láznová. České justici to potvrdil mluvčí MSZ Aleš Cimbala i sama Láznová. Oficiálním důvodem změny je reorganizace, přičemž Láznová pro Českou justici uvedla, že na funkci sama rezignovala.

Štěpánka Láznová vykonávala funkci náměstkyně již pro předchůdkyni současného vedoucího MSZ Martina Erazíma Janu Hercegovou. Ta rezignovala na funkci v lednu 2016 a spolu s ní odešly z funkcí i její dvě náměstkyně, Ivona Horská a Dita Havlínová. Rezignaci Hercegové provázely spekulace o ne zcela standardních okolnostech a nátlaku ze strany vedení soustavy na její odchod.

„Potvrzuji informaci, že končím ve funkci náměstkyně MSZ v Praze ke konci roku, a to z důvodu mé rezignace na funkci. Se svým novým působištěm, resp. přidělenou agendou souhlasím,“ napsala Láznová České justici.
Podle informací České justice bude Láznová nově působit jako řadová státní zástupkyně v oddělení přezkumu, kde působí i její bývalé kolegyně z vedení MSZ. Na její místo náměstkyně by měl přijít vedoucí oddělení ekonomické kriminality MSZ a bývalý policista Jiří Kubrycht. Toho by měl zase jako nový vedoucí nahradit Karel Chod.

(pd,hrb)