Brněnský Michálek před cestou do Pardubic: Poprvé nejdeme do zápasu jako favorité, což mne těší

Brněnský Michálek před cestou do Pardubic: Poprvé nejdeme do zápasu jako favorité, což mne těší

Poslední podzimní dění ve druhé lize zavane ambiciózní Zbrojovku na východ Čech, kde jsou doma vedoucí Pardubice, které před vlastním publikem zatím neztratily ani bod a mají přesvědčivé skóre 17:2.

Ze sedmi výher v sedmi pokusech má respekt i kouč Brna Miloslav Machálek. "Ta jejich domácí bilance je obdivuhodná a něco značí o jejich kvalitě. Jsou první, mají náskok, takže poprvé nejdeme do zápasu jako favorité, což mne těší. Trénovali jsme poctivě a naším cílem je přenést si výkonnost z posledních domácích zápasů ven," uvedl na webu fczbrno.cz bývalý stratég Líšně.

Jeho tým, který je po patnácti kolech čtvrtý, ztrácí na lídra FNL, jehož táhne i ostřílený defenzivní záložník Jeřábek, jenž si k tomuto datu připsal sedm branek, ne až tak strašných sedm bodů...

"Doma si každý věří víc, to platí ve fotbale pro všechny. Hráči musejí hlavně chtít, chtít vyhrát, mít touhu po úspěchu. Chtění je víc, než si v kabině říkat, že musíme. Karty jsou rozdané - soupeř je první, hraje doma, navíc počítám tradičně s tím, že proti Zbrojovce hráči podají nadstandardní výkon. My tam ale nejedeme s poraženeckou náladou, chceme uspět. A pokud podáme kvalitní a bojovný výkon, dokážeme uhrát solidní výsledek," pokračoval šéf Magery, Vaňka či Růska, jenž nedávno v rámci české dvacítky skóroval do sítě Oranjes.

U koho je jisté, že v sobotu dopoledne ve městě perníku a dostihů nenastoupí? "Na marodku nám přibyl Kuba Černín a Honza Pázler. Nětěší nás to, ale kádr je široký a vyrovnáme se s tím," uzavřel na stránkách fczbrno.cz kouč, jenž nemůže počítat ani s Lukášem Kryštůfkem.