Hlavní obsah

Masopust, Nedvěd, Messi a spol. ve světové premiéře v Edenu. Který dres je nejdražší?

Dva Češi v exkluzivní společnosti. Tak lze také nahlížet na výstavu Vítězové Zlatého míče, která byla otevřena v muzeu fotbalové Slavie v Edenu. Jde o světovou premiéru, maltský sběratel Kenneth John Formosa zapůjčil svou unikátní sbírku 44 dresů na výstavu vůbec poprvé. K nejdražším exemplářům patří reprezentační dres Josefa Masopusta, zastoupen je samozřejmě také Pavel Nedvěd. Na reportáž ze slavnostního otevření se podívejte v přiloženém videu.

Prohlédněte si unikátní sbírku dresů všech vítězů Zlatého míčeVideo: Sport.cz

 
Článek

Příznivci fotbalu mají příležitost prohlédnout si unikátní sbírku originálních dresů všech vítězů Zlatého míče. K vidění je celkem 44 trikotů od prvního vítěze Sira Stanleyho Matthewse až po Luku Modriče.

„Malta je sice malý ostrov, ale i k nám přijíždějí velké hvězdy... Nejsložitější pro mě bylo získat dresy Josefa Masopusta, Franze Beckenbauera a Lva Jašina, v mé sbírce jsou asi nejdražší," usmívá se Kenneth John Formosa.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Dres Josef Masopusta je v unikátní sbírce první v řadě...

„Sbírka je jediná v Evropě a je tak skutečně unikátní s velkou historickou hodnotou," poukazuje Jiří Hora, předseda Klubu přátel Josefa Masopusta.

Fotbalové hvězdy Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kaká, Ronaldinho, Luís Figo, Ronaldo, Zinédine Zidane, Roberto Baggio, Marco van Basten, Franz Beckenbauer, Johan Cruijff, Bobby Charlton, George Best, Alfredo Di Stéfano a další budou mít své dresy vystaveny v prostorách muzea Slavie do poloviny prosince.

Reklama

Související témata: