Ú s t í n/L. – Ústecký tým odehraje v sobotu třetí venkovní utkání v řadě. Po moravskoslezském dvojutkání čeká na naše hráče soupeř ze Sokolova. V utkání s Baníkem budeme chtít ukončit černou sérii porážek. Zápas začíná na sokolovském zimním stadionu v 17:00 hodin.

Náš sobotní soupeř se s dvanácti body drží v aktuální tabulce na předposledním místě, bod před poslední Kadaní a tři body před naším celkem. V posledním utkání ztratil Baník dobře rozehrané utkání s Kadaní, která nakonec zvítězila 4:3.

HC Baník Sokolov

Po skončení minulé hokejové sezóny proletěla Sokolovem obrovská vlna euforie, když dokázal Baník postoupit do Chance ligy. V letošním ročníku se Sokolov, sázející opět na týmovost, drží zatím na spodních příčkách ligové tabulky. Tým je oproti loňskému roku téměř nezměněný, mezi jednu z mála posil patří ovšem Jaromír Kverka. Ten se ukazuje jako velmi cenná posila, když prozatím vévodí kanadskému bodování mezi sokolovskými hráči. V probíhající sezóně dokázal zaznamenat již 17 bodů (7+10).

Mezi dalšího hráče ke sledování patří zajisté Petr Přindiš, který odehrál v ústeckých barvách 47 zápasů v sezoně 2016/17. Tento obránce nastupuje v první obranné řadě a patří k největším oporám Baníku. Druhým hráčem Sokolova, který kdy odehrál nějaké utkání za Ústí je Pavel Kuběna, ten stihl v ročníku 2017/18 nastoupit za Slovan do devíti zápasů.

Posledních pět utkání Sokolova

2.11.2019 – Sokolov - Havířov 3:5
13.11.2019 – Sokolov - Litoměřice 2:3 (2:2)
16.11.2019 – Prostějov – Sokolov 4:2
18.11.2019 – Sokolov - Třebíč 3:4
20.11.2019 – Kadaň – Sokolov 4:3

Poslední vzájemný zápas

Poslední utkání se Sokolovem jsme odehráli 5. října v rámci 10. kola Chance ligy na domácím ledě. První branku utkání zapsali hosté. Od druhé Slovan dokázal zvýšit své tempo a vývoj utkání otočil ve svůj prospěch.

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Baník Sokolov 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Maršoun (Vildumetz), 34. Filip (Vildumetz, Maršoun), 43. Tůma (O. Bláha), 60. Kružík (J. Havel) – 2. Kverka (Vracovský, Stříbrný), 56. Kuběna (Vodička, Bečvář). Rozhodčí: Petružálek, Doležal – Votrubec, Ševic. Diváci: 812. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:12.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže