MENU

ERA se představila na čtyřech akcích

Po jarním maratonu prezentačních akcí, které napomáhají úspěšným náborům, přišla na podzim další vlna. Vývojáři ERA z Brna, Strakonic a Uherského Hradiště spolu se specialisty HR se zúčastnili během několika málo listopadových dní pěti pracovních veletrhů, konferencí a techniku podporujících soutěží.

Nejdříve se 30. října konal v Kongresovém a univerzitním centru Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Business Day, kde měla firma postavený stánek. Její vývojový a výrobní program návštěvníkům vysvětlovali šéf hradišťské pobočky Vladimír Vencel s kolegou Ivanem Kamenským a Monika Stopková z HR oddělení.

Dne 7. listopadu proběhl Břeclavský fortel v Domě školství v Břeclavi pro absolventy základních škol, středních škol a odborných učiliště a veřejnost. Za ERA se jej opět zúčastnili Vladimír Vencel a Ivan Kamenský.

Další týden se pak akce rozjely v rychlém sledu: 18. listopadu Jiří Záhorský ze strakonické pobočky představil firmu na Dni otevřených dveří na Střední průmyslové škole v Písku. ERA se zde prezentovala spolu s vimperskou pobočkou společnosti Rhode-Schwarz. „U stánku se zastavilo a můj výklad o firmě si vyslechlo odhadem 60 – 80 potencionálních zájemců o studium z 9. tříd, současných studentů školy a učitelů ze SPŠ. Zájem byl celkem slušný, odpovídal jsem i na nějaké technické dotazy,“ uvedl Jiří Záhorský

Následující den 19. 11. se konala Soutěž Merkur perFEKT Challenge na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně, která přilákala středoškoláky z celé republiky. Týmy mladých konstruktérů se popraly s nelehkým zadáním – postavit ze známé stavebnice pro děti funkční stroj a většinou jej i rozpohybovat. Výsledkem byly například nákladní auto poháněné dynamem, pásovec sledující světlo či automatizovaná třídička odpadů. ERA byla partnerem akce a vyslala na ni zástupce Martina Kotola z brněnské pobočky.

Pátou a poslední možností, jak dostat firmu v regionech více do povědomí, byl pracovní veletrh Job Challenge, konaný 20. 11 na Výstavišti Brno. Vedoucí brněnské pobočky ERA František Zouhar a vývojář Pavel Ševčík spolu s HR managerem Jindřichem Krásným zde lákali do řad zaměstnanců nadějné studenty z posledních ročníků vysokých škol.

Na další snímky se můžete podívat – ZDE.

Text a foto: ERA /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.