Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První Slavia jede do Olomouce, druhou Plzeň čeká Karviná

Po páteční remíze Sparty s Českými Budějovicemi pokračuje 17. kolo fotbalové ligy. Suverénní vládcové soutěže, dosud neporažení hráči Slavie, po reprezentační přestávce odehrají zápas na stadionu ambiciózní, ale zatím nevýrazné Olomouce. Druhá Plzeň jede v neděli na hřiště předposlední Karviné s debutujícím trenérem Jurajem Jarábkem. Premiéru v nejvyšší soutěži si v sobotu odbude i nový kouč poslední Opavy Jiří Balcárek, jehož svěřenci přivítají třetí Mladou Boleslav.

Slavia kráčí za obhajobou titulu. Pražané v sezoně čtrnáctkrát vyhráli, dvakrát remizovali a mají skóre 36:3. Tabulku vedou o jedenáct bodů před Plzní. Desátá Olomouc se naopak trápí a na vítězství čeká už sedm kol.

"My tam musíme jet vyhrát, nic jiného než vítězství nebereme. Samozřejmě musíme brát v potaz kvalitu soupeře, hrají doma. Bude perfektně připravený trávník, jako vždycky. Ale myslím si, že to právě bude dobře i pro nás. Není to tým, který by zalezl a my ho dobývali," řekl Zdeněk Houštecký, asistent slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského.

"Červenobílí" vyhráli poslední čtyři vzájemné ligové zápasy, ale v červenci doma zdolali Olomouc jen 1:0 a těsně před koncem přečkali penaltu. "Umí si poradit v těžkých situacích, i když je napadáme. To předvedli u nás v Edenu, kdy jsme v tom zápase měli velké fotbalové štěstí. Ale předvedli tady fakt dobrou hru a bylo vidět, že se prostě nebojí hrát a že si věří," upozornil Houštecký. Pro slávisty je duel v Olomouci generálkou na středeční domácí souboj Ligy mistrů s Interem Milán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - České Budějovice

Plzeň před reprezentační pauzou porazila Liberec 4:1 a udržela manko na Slavii i čtyřbodový náskok na Mladou Boleslav. Viktoria pojede do Slezska s vědomím, že porazila MFK ve všech sedmi dosavadních ligových utkáních. "V Karviné se rozhodli změnit trenéra a my uvidíme, s čím nový trenér přijde. Momentálně ho vůbec neznáme a nevíme, s jakým způsobem hry do toho zápasu Karviná nastoupí," konstatoval plzeňský kouč Pavel Vrba.

Jarábek, jenž v Karviné nahradil odvolaného Františka Straku, má před sebou náročný začátek. "Nemáme snadný los, Plzeň a pak Slavia, to jsou top týmy české ligy. Ale těším se na to. Kádr není špatný, chce to jen impulz, aby se hráči nakopli," prohlásil slovenský kouč, který by rád utnul sérii pěti ligových porážek bez vstřeleného gólu.

Poslední Opava 14 kol po sobě nevyhrála a už 490 minut neskórovala. Doma v nejvyšší soutěži ale zdolala Mladou Boleslav v obou dosavadních ligových zápasech výsledkem 2:1. "Není náhoda, že Mladá Boleslav porazila Spartu i Plzeň, svědčí to o její obrovské síle. Nepůjdeme ale do utkání s žádným strachem. Na mužstvu je vidět, že chce, jen to nemůže zlomit v útočné fázi," řekl Balcárek, nástupce dočasného trenérského dua Alois Grussmann, Josef Dvorník.

Dvanáctí Bohemians hostí čtrnáctou Příbram, která je bez ligového vítězství devět zápasů. Středočeši ale v nejvyšší soutěži neprohráli s "klokany" pětkrát za sebou a z toho čtyřikrát vyhráli. V dalším sobotním utkání devátý Liberec doma změří síly se třináctým Zlínem. Fastav minule udolal Olomouc 1:0 a naplno bodoval poprvé po devíti kolech.

Nedělní program vedle zápasu Karviné s Plzní ještě nabídne souboj jedenáctých Teplic s šestou Ostravou. Severočeši v posledních třech ligových utkáních prohráli a vždy inkasovali minimálně tři góly.

V pondělí uzavře kolo dohrávka mezi Slováckem a Jabloncem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články