hledat

Tags:

Pamatujete na Špatnej Wliw? Cába to ještě jednou zkusí a s návratem mu pomáhá Oliver Lowe

Sdílej

Pakliže by existovalo něco jako tuzemská hiphopová učebnice, v sekci východní Čechy by v ní měl své místo i Špatnej Wliw, jenž patřil v úvodu milénia k několika tahounům scény a jestli měl o něco nouzi, koncerty to nebyly.

Z dávno rozpadlé kapely, jíž nejvíce proslavil kultovní „Podzim“, ke kterému se hodně lidí vrací dodnes a při fotkách spadaného listí citují z úvodní sloky Pufaze, pochází i Cába.

Ten byl jediným členem kolektivu, jemuž se povedlo postavit na sólové nohy a vydat hmotné nosiče. Pět let po miléniu proto na BBRekordy vylezl jak vinyl singl „Novodvorská / Tereza 2“, tak disk „Znamení raka“, který dal dohromady s producentským talentem Sidem.

Byť CD tehdejší doba příliš nepřála, pár skladeb z nahrávky obstojí dodnes a jmenovec J. Diesela, se kterým svého času spáchali „Slova, rytmus, smeč“ i „La Ligu“ na nás vždy působil jako někdo, jehož potenciál zůstal nevyužit.

Jak nás však na své sociální síti informoval Oliver Lowe, pořád to jde napravit. Někdejší člen Divokýho západu totiž aktuálně Cábovi pomáhá s připravovaným comebackem…

„První dvě kapely, co jsem viděl live, byly PSH na Lopaťárně a Špatnej Wliw jako předskokani Warszafski Deszcz na Výstavišti, kde to neuvěřitelně sázeli. Bylo mi tak šestnáct, možná sedmnáct,“ zavzpomínal Snupa.

„Tu energii, kterou jsem dostal, vracím zpět a dneska pomáhám Cábovi udělat novou desku s pracovním názvem „Cabicar“,“ ozřejmil ten, od něhož už máme několik let slíbeno třetí sólo, které naváže na vlídně přijatou dvoudílnous sérii „Peníze nebo život“.

A co přesně od dlouho neslyšeného veterána hry očekávat? „Dospělej a upřímnej rap fotra vod rodiny, podpořenej velkou knowledge, kterej si na nic nehraje,“ představil připravované noty zakladatel Everydays.

Protože málokterý domácí emcee dlouhodobě studuje rap tak jako Cába, my osobně si jeho nečekaný návrat ujít nenecháme a v roce 2020 se budeme těšit na další silné věci z civilního života typu „Den 0“. Máte to stejně?

Překvapení týdne: Divokej západ o sobě dává vědět i 18 let po kultovním demu

První knižní thriller o českém hip hopu? V obsahu najdete i Prago, PIO, Divokej Západ, H16, Špatnej Wliw a spoustu dalších

Tagy:
Bobby

O rapu píšu od roku 2000, od roku 2003 se tak děje pro bbarak.cz.

  • 1