bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rantanen poprvé od zranění trénoval. Kdy se vrátí?

23. listopadu 2019, 13:35

Ondřej Mach

Více než po měsíci se na tréninku Colorada ukázal Mikko Rantanen. Finský útočník si v říjnu v zápase proti St. Louis přivodil zranění v dolní polovině těla. Podle trenéra Jareda Bednara zatím není jasné, kdy bude připraven odehrát ostré utkání.

Třiadvacetiletý hráč se zranil 21. října v duelu proti úřadujícím šampionům, když se mu při výjezdu z obranného pásma zadrhla levá brusle o led. Rantanen, který od té doby vynechal třináct utkání, v pátek trénoval v nekontaktním dresu.

V době zranění měl na kontě dvanáct bodů za pět branek a sedm asistencí a byl na prvním místě coloradského bodování společně s Nathanem MacKinnonem.

Trenér Jared Bednar uvedl, že pro jeho návrat neexistuje žádný rozvrh. „Myslím, že Mikko udělal malý pokrok,“ vyjádřil se kouč Lavin. „Tohle je první den, kdy byl s týmem a zúčastnil se nějakých cvičení. To je pro nás pozitivní.“

Jeho mužstvo se kromě toho musí obejít i bez Gabriela Landeskoga, kterého zdravotní potíže vyřadily pět dní po Rantanenovi. Kapitán Colorada dosud nasbíral sedm bodů, když vstřelil tři góly a přidal čtyři asistence. Jeho stav bude znovu přehodnocen v pondělí.

Avalanche mají bez svých dvou tahounů bilanci 5-5-1, naposledy ve čtvrtek podlehli Minnesotě 2:3. Klíčové pro tým jsou výkony Nathana MacKinnona, jenž je momentálně s 32 body (13+19) na šestém místě v tabulce produktivity NHL.

Na marodce je také útočník Colin Wilson, který se zranil ve stejném klání jako Landeskog. Wilson se před pátečním tréninkem účastnil rozbruslení, do další fáze tréninku už ale nezasáhl. „Až se kluci budou cítit dobře, tak půjdou na led,“ potvrdil Bednar.

Dalším, jehož návrat se očekává v brzké době, je křídelník Matt Calvert. Ten před týdnem utrpěl v zápase s Vancouverem zranění hlavy. „Cítí se trochu lépe. Posledních pár dní už trénoval. Uvidíme, jak to půjde a kdy ho budeme moct zapojit zpátky do utkání,“ uzavřel Bednar.

Další střetnutí čeká Colorado v sobotu, kdy se postaví torontským Maple Leafs.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.