fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 17. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Draci Šumperk vs Moravské Budějovice 3:1

24. listopadu 2019 - 08:57

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Draci Šumperk vs Moravské Budějovice 3:1

Moravské Budějovice vs Draci Šumperk zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Drama stejně jako v předchozím domácím vzájemném utkání proti Moravským Budějovicím se odehrálo v sobotu 23. listopadu v Šumperku. A znovu jistil vítězství gól Jana Milfaita. Tentokrát se však klíčový muž šumperské sestavy nacházel v brankovišti. Výborný výkon Marka Peksy dovedl Draky k vítězství 3:1 nad houževnatým soupeřem, který potvrdil zlepšené výsledky poslední doby. Ve Škoda Aréně však na bodový zisk nedosáhl. Vítěznou trefu zajistil Tomáš Sedlák, pojistku přidal zmiňovaný Milfait. Po zaváhání Havlíčkova Brodu ve Valašském Meziříčí vedou Draci skupinu Východ již s náskokem 12 bodů.

Branky a nahrávky: 2. Gewiese (Kabelka, Scheuter), 44. Sedlák (Milfait, Jaroš), 60. Milfait - 28. Horký (Kruckovyč). Rozhodčí: Čech - Novotný, Pippal. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1204. Střely na branku: doplníme. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Šumperk: Peksa - Sedlák, Drtil, Gewiese, Kabelka, Řezáč, Haloda - Jaroš, Milfait, Pokorný - Kofroň, Spratek, Scheuter - Krejčiřík, Antonov, Horký - Urban, Müller, Šíp

Moravské Budějovice: Vacek - Bazala, Kruckovyč, Trnka, Šána, Brabec, Čermák - Hovsepjan, Sorger, Procházka, Svoboda, Horký, Kosnar, Piš, Krutiš, Sigmund, Podlaha

Bez zdravotně indisponovaných Danielem Vachutkou a Danielem Hrochem vyrukovali Draci do boje proti poslednímu týmu tabulky, celku Moravských Budějovic. Za ty nastoupil do branky David Vacek, zatímco ještě nedávno šumperský Ondřej Haloda zůstal jen na střídačce.

Draci Šumperk vs. Moravské Budějovice foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

A nakonec viděl výborné výkony obou svých kolegů, tedy jak spoluhráče, tak i domácího brankáře. Marek Peksa, který v Šumperku právě nahradil Ondřeje Halodu, vychytal týmu cennou výhru. Soupeř totiž zdařilo aplikoval taktiku rychlých kontrů a několikrát v utkání zůstali za obrannou řadou domácích volní hráči. A Peksa tyto příležitosti pokryl bez výjimky.

Draci Šumperk vs. Moravské Budějovice foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Byli to však domácí, kdo šel do vedení. Petr Gewiese již ve druhé minutě nahazoval kotouč směrem do brankoviště a puk pro hosty nešťastně propadl do sítě. Další přísun branek ze strany lídra tabulky na konto toho posledního celku v soutěži se nekonal. Naopak hosté často hrozili a hlavně Podlaha několikrát během úvodní třetiny ujížděl sám na branku. Ale neuspěl.

Draci Šumperk vs. Moravské Budějovice foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Ve druhé třetině se začaly i rozdávat tresty. Ten úvodní při vyloučení Šípa pak Moravské Budějovice sice ještě nevyužily, ale o pár vteřin později nedokázali bránící hráči odklidit puk a David Horký srovnal. Zápas se tak znovu dostal do roviny nerozhodného výsledku. O osudu nakonec rozhodla až třetí třetina. Do ní vstoupili domácí aktivně, vykoledovali si faul a ten potrestali. V přesilové hře se odkryl prostor mezi kruhy, kam si najel Tomáš Sedlák. Šumperskému obránci stačilo lehce tečovat kotouč od Jana Milfaita a Vacek byl bezmocný.

I tak se museli Draci mít neustále na pozoru a hlavně při obrovské šanci Horkého se Peksa vyznamenal. Gól i přes veškerou snahu sympaticky hrající hosté nedali, v závěru pak Draci velmi dobře drželi hru mimo své pásmo. A dočkali se i pojistky. Při powerplay poslal kotouč do prázdné branky Moravských Budějovic Jan Mil Milfait.

Draci Šumperk vs. Moravské Budějovice foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Draci tak prodloužili vítěznou sérii. Protože Valašské Meziříčí doma porazilo Havlíčkův Brod, tak navýšili náskok v čele tabulky již na dvanáct bodů.

Draci Šumperk vs. Moravské Budějovice foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Řekl po zápase:

Martin Janeček (Šumperk): „S Moravskými Budějovicemi jsme se letos trápili ve všech zápasech, i minule doma jsme utkání rozhodli až v závěru a na půdě soupeře, byť to tak nemusí vypadat, jsme odehráli také ubojovaný zápas. Dnes to vypadalo podobně, možná byly na vině i okolnosti, kdy jsme při absenci dvou hráčů museli přeskupit formace. Musíme poděkovat Markovi Peksovi, který tým v důležitých momentech podržel a nebýt jeho, tak jsme mohli před poslední třetinou prohrávat vyšším rozdílem. Soupeř vyčkával na brejky a dnes jich měl opravdu dost.“

Autor: red., Jaroslav Svoboda, foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Fotogalerie

Moravské Budějovice vs Draci Šumperk    zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Další články z rubriky

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Jeseníky reprezentovaly tři hlídky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.