Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona i Real musely otáčet, Vaclík ve Valladolidu neinkasoval

Všechny první tři tabulky týmy dokázaly vyhrát: Když vedli fotbalisté Leganés, posledního týmu španělské La Ligy, nad slavnou Barcelonou 1:0, mohli fanoušci doufat v překvapení a body. Jenže favorit, který měl celé utkání značnou převahu, nakonec zápas otočil. Po výhře 2:1 dál vede tabulku o skóre před Realem Madrid, který také otočil utkání se San Sebastianem, díky gólu a dvěma nahrávkám Modriče zvítězil 3:1. O tři body zpět je třetí Atlético Madrid. Tomáš Vaclík vychytal v brance Sevilly už šestou letošní ligovou nulu při hubené výhře 1:0 na trávníku Valladolidu.

Barcelona v Leganés prohrávala od 12. minuty po zásahu Jussifa Nasjrího a domácí, kteří v dosavadním průběhu sezony vyhráli jen jednou, drželi vedení až do 53. minuty. Pak se o vyrovnání postaral Luis Suárez a devět minut před koncem rozhodl o výhře favorita Arturo Vidal.

Také Real musel otáčet skóre a nakonec si doma se San Sebastianem poradil 3:1. Hosté se ujali vedení už ve druhé minutě zásluhou Williana Josého. V 37. minutě ale desátým gólem v sezoně vyrovnal nejlepší střelec ligy Karim Benzema a krátce po přestávce rozhodli Federico Valverde a Luka Modrič.

Atlético sice natáhlo sérii bez porážky na deset zápasů, ale z toho už posedmé remizovalo. Hosté z Madridu se po hodině hry ujali vedení díky Renanu Lodimu, ale za domácí chvíli na to srovnal Germán Sánchez. Atlético tak stejně jako Real ztrácí na Barcelonu tři body, ale katalánský celek i Real mají odložené Clásico k dobru.

Vaclík lapil jednu střelu a získal nulu

Seville se ve Valladolidu dlouho nedařilo, její letošní dubnové vítězství bylo první výhrou za poslední dvě desetiletí. Další tříbodový zisk hostům zařídil Argentinec Éver Banega, který sice ve 13. minutě neproměnil penaltu, ale když rozhodčí nechal pokutový kop opakovat kvůli předčasnému pohybu gólmana z čáry, postavil se k míči znovu a střelou do horního rohu napodruhé uspěl.

Sevilla prodloužila sérii bez porážky na osm soutěžních zápasů, z toho ve španělské lize bodovala pošesté za sebou. Na Vaclíka mířila za celé utkání jediná střela, domácí hráči ho neohrozili ani ve vyhecovaném závěru v krátké přesilovce po vyloučení Lucase Ocampose , k němuž došlo až během nastaveného času.

Andalusané jsou v tabulce třetí. Valladolid zaujmul 14. místo.

Výsledky 14. kola španělské ligy:

Leganés - Barcelona 1:2 (12. Nasjrí - 53. Suárez, 81. Vidal), Levante - Mallorca 2:1 (52. Roger, 73. Rochina - 65. Rodríguez), Betis - Valencie 2:1 (37. Joaquín, 90.+4 Canales - 32. Gómez), Granada - Atlético 1:1 (67. Sánchez - 60. Renan Lodi), Real Madrid - San Sebastian 3:1 (37. Benzema, 47. Valverde, 74. Modrič - 2. Willian José), Espaňol - Getafe 1:1 (45. Wu Lej - 3. Mata), Pamplona - Bilbao 1:2 (76. Chimy Avila - 21. Williams, 79. Kodro), Eibar - Alavés 0:2 (85. a 90.+1 Joselu), Villarreal - Vigo 1:3 (59. Chukwueze - 79. a 90.+4 Aspas, 54. Sisto), Valladolid - FC Sevilla 0:1 (13. Banega z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články