InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Budějovická ČSSD nominuje do čela krajské kandidátky Ivanu Stráskou. Hnutí Změna Jiřího Zimoly označuje za konkurenci

Ivana Stráská

Ivana Stráská

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - Českobudějovická okresní organizace ČSSD navrhne do čela kandidátky pro krajské volby v příštím roce současnou jihočeskou hejtmanku Ivanu Stráskou. V sobotu 23. listopadu o tom v Hluboké nad Vltavou rozhodli delegáti okresní konference strany.


Delegáti většinově podpořili návrh předsednictva okresní organizace podpořit jako lídra kandidátky Ivanu Stráskou. Zřetelně tím vyjádřili svůj postoj k otazníkům visícím nad případnou volební (ne)účastí předsedy jihočeského krajského výkonného výboru ČSSD Jiřího Zimoly v barvách sociální demokracie. České Budějovice jsou tak po Českém Krumlovu už druhým okresem, kde členové ČSSD dali přednost Ivaně Stráské před Jiřím Zimolou a zvolili si ji za jedničku na své kandidátce do krajských voleb.

Delegáti českobudějovické okresní konference se současně usnesli na tom, že Hnutí Změna 2020, založené některými jejími členy, považují za konkurenci, čímž vyloučili případnou volební koalici s tímto novým subjektem. Důvodem je mimo jiné veřejné vyhranění se Změny 2020 vůči politice ČSSD a politice „levice, kterou dnes prezentují takzvaně levicové strany na západ od ČR."

Okresní konference potvrdila 35 kandidátů a náhradníků pro krajskou konferenci jihočeské ČSSD, z níž vzejde definitivní podoba kandidátky ČSSD pro volby do zastupitelstva kraje v roce 2020. Českobudějovicko na ni navrhuje celkem 21 vlastních kandidátů.

První pětici navržených kandidátů reprezentují: krajský radní Miroslav Joch, starosta Borovan Petr Jenkner, hlubocký radní a manažer Sportovně relaxačního areálu v Hluboké nad Vltavou David Šťastný, ekonom z Nových hradů Josef Vochoska a zastupitel Jihočeského kraje Petr Podhola.

 

 

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Samuel 

    Reagovat

     

    No a co dokázala pí. Stránská. Jen se šikovně zbavila J.Z. vše rozvrtala, do všeho kecala a výsledky žádné.

    Vloženo 25.11.2019 22:44:52

  • Petr 

    Reagovat

     

    Změna Jiřího Zimoly, to je fór roku.

    Vloženo 25.11.2019 09:45:35

  • Jitka 

    Reagovat

     

    Že by ublížené chlapské ego, že se tu zjevila jedna schopná a rozumná ženská?

    Vloženo 25.11.2019 08:22:33

  • sebevědomost 

    Reagovat

     

    Před minulými volbami se část kandidátů /hlavně Švec/ dušovali,jak prověří zpětně hospodaření Stráské a Zimoly a podpisy pro milionové odměny manažérů nemocnic zřizovaných KÚ, zabrání pozemků u Lipna na stavby "chatiček " dopravu v kraji. aj. Dostali se do vedení odborů na KÚ a "ticho po pěšině",a byla opět jejich vyvolenou-nevadí !!.Když už hořelo ,tak se v táborském Palcátů se s částí ČSSD dělala platforma i se Stráskou ????
    Kdo by nám mohl více vyhovovat. Ona se umí prodat denně v tisku., na letácích nabídky nemocničních lékáren / zabere i se svým foto a podpisem 1/3 plochy/ Jejího sebevědomí jen tak nikdo nedosáhne. neumí zpytovat svědomí jestli někomu za své politické éry neskutečně ublížila,že byť jeden jediný člověk musí z její vůle mít život v utrpení- nevadí ona to na druhé straně vykryje "dobrými skutky " a verbalismem.

    Vloženo 25.11.2019 08:20:52

  • Jiří Sámek 

    Reagovat

     

    Je potěšitelné, že z kandidátky už vypadl šíbr-exhejtman Zimola, tehdy ovládaný Mgr.Ivanou Stráskou - vícehejtmankou, v otázkách sociální politiky a investic (např.chaty na Slupečné). Podobně z pozice v Kontrolním výboru JčKú už posluhovala při krytí ekonomických a zdravotních dopadů z politických kotrmelců za ministra MUDr. Tomáše Julínka, svému předchůdci MUDr. Ladimíru Pavelkovi za ředitelství Jana Stráského a hejtmanství RNDr.Jana Zahradníka. Shrnuto a podtrženo: Paní Stráská si sedne ke skleničce s kýmkoliv, aby podom následně svého chlebodárce RNDr.Jana Zahradníka (jinak zrozence ve znamení "Bůvol") nechala ve vlastním zájmu dělat zhovadilosti a následně i Mgr.Jiřího Zimolu (zrozenec ve znamení "Vepř") nechala opět ve vlastním zájmu dál dělat v téže věci - prasárny - vyjádřeno bezpohlavně.
    Nevím sice jak se zachová pan předseda Hamáček, ale po zkušenosti s Mgr.Sobotkou jistě mohu tvrdit, že ani víra křesťanská, či ateistický pragmatizmus ostatním dosud osloveným předsedům stejně neumožnil pochopit, proč zpracovávané dokumenty založené do spisu musí být alespoň podepsané, aby mohly být uznány jako právně závazné a platné a pokud nejsou, jsou to oni, kdo odpovídají za škody.

    Vloženo 25.11.2019 07:08:47

    • Honza 

      Reagovat

       

      No to je dobrej průjem.

      Vloženo 25.11.2019 08:21:14

      • XXX 

        Reagovat

         

        Strašný blábol.

        Vloženo 25.11.2019 13:01:03

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace