Nejnovější

Přehled týdne 18.-24.11. 2019

Pondělí: Běloruská opozice přišla o poslední dvě křesla v parlamentu. Moment, v posledním evropské diktatuře byla nějaká opozice? Člověk se každý den dozvídá něco nového. – Německá strana CDU má problémy s hledáním kandidáta na kancléře. Asi jim už došlo, že tam Angela nebude navěky. Zvláštní to myšlenka, skoro jako to, že i královna Alžběta někdy umře. – Štáb České televize utíkal v Hongkongu před policejním zásahem. Beztak je tam Číňané vyčenichali a zaútočili jenom kvůli nim. – Donald Trump připustil možnost, že by se nechal vyslýchat Kongresem, protože se mu ten nápad i líbí. Mohl by mu někdo říct, že pokud by to pokazil, hrozí mu impeachment? Na druhou stranu, poté, co Kongres vyslýchal Zuckerberga, bych se toho slyšení taky moc nebál. (JL)

Úterý: Andrej Babiš během oficiální návštěvy podpořil celistvost Ukrajiny a odsoudil anexi Krymu. Další důkaz, že Miloš už asi pořádně nevnímá. – Předseda KDU-ČSL Marek Výborný rezignoval po náhlém úmrtí manželky, protože se musí starat o děti. Upřímnou soustrast. – Pokud čekáte na Ježíška, už nemusíte. Letos místo něj přijde Santa Erdogan a Evropě hodlá nadělit rychlé deportování zadržovaných teroristů. Rozhodně originálnější než ponožky. – Jižní Korea odmítá platit USA pět miliard za pobyt amerických jednotek na poloostrově. Zkuste najít jinou armádu na Heureka.cz! (MrK)

Středa: Místopředsedkyně opozičního hnutí STAN Věra Kovářová navrhla poslancům, aby z Kanceláře prezidenta republiky odebrali 73 tisíc korun, to je částka, kterou za pochybení Kanceláře muselo zaplatit ministerstvo financí, jako pokutu. Jde prý hlavně o symboliku. Stát platí sám sobě, to už tu dlouho nebylo. – Senát v USA schválil zákon o ochraně lidských práv v Hongkongu. V reakci na to si ale Čína pozvala na kobereček amerického velvyslance v Pekingu. To nechápete, že jedině Čína dokáže ochránit jejich vlastní lidská práva?! – Izrael nejspíše čekají už třetí volby za tento rok. Šéfovi izraelského centristického uskupení Modrá a bílá Bennymu Gancovi se nepodařilo sestavit novou vládu, to se předtím nepovedlo ani jeho rivalovi a současnému premiérovi Benjaminu Netanjahuovi. Co k tomu dodat. Moc vám to nejde, kucí. (VK)

Čtvrtek: O přijetí tolikrát omílaných čtyřiceti uprchlických dětí z Řecka se přihlásily asi dvě stovky rodin. Výborný, takže už můžeme přestat používat pseudoargument, že si je někdo má nastěhovat domů? – Revizoři možná dostanou právo požadovat po nezletilých černých pasažérech kontakty na rodiče. Já nevím, fakt nestačí normální seznamka? – Spoluzakladatel hnutí Extinction Rebellion Roger Hallam ve svém projevu označil holokaust za historicky zcela běžnou událost, co se počtu mrtvých týče. Dokud nikdo nic nenamítá, považujeme to za naplnění Godwinova zákona. – Do amerických prezidentských voleb se jako kandidát demokratů přihlásil miliardář Michael Bloomberg. Inu, proč ne, minule taky vyhrál miliardář. (MrK)

Pátek: Vedení Královéhradeckého kraje chce vysvětlení po ministru dopravy Vladimíru Kremlíkovi (ANO), proč se má dálnice D11 dostavit až v roce 2028. To je normální český silniční deadline: Až to bude, tak to bude. – Tajemnicí národní rady pro duševní zdraví se stala psychiatrička Dita Protopopová. Ano, ta, co léčila Andreje Babiše mladšího. Náhody, samé náhody. – Ozbrojený muž chtěl v Srbsku střílet ve škole, zneškodnil ho ale tělocvikář. No jo, chlapče, Balkán není Amerika. – Vladimír Putin nadále trvá na pokračování vývoje rakety, při jejímž výbuchu zemřelo několik lidí u Severodvinsku. Přeci aby nemohla znovu vybuchnout u nich doma, že jo. (MrK)

Víkend: TOP 09 si zvolila jako předsedkyni Markétu Pekarovou Adamovou. Gratulace, teď si udrží všechny ty městské liberály a přijde o všechny ostatní. – Kardinál Duka se prý hodlá vyslovit proti zamítnutí trestu kvůli divadelní hře Naše násilí a vaše násilí, kde Ježíš znásilňuje muslimku. Ono ho spíš prudí, že divadlu se to odpustí, ale u knězů se to furt bude řešit. – Donald Trump prohlásil, že Čína neposlala armádu do Hongkongu jen díky jeho žádosti. Jasný, ulice tam hoří, demonstranti se s policií řežou hlava nehlava, ale proč se nepoplácat po zádech. – Papež František během návštěvy Japonska vyzval svět k úplnému jadernému odzbrojování. Že by Boha prudilo, že už nemá monopol na vyhlazování lidstva? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*