Děti mohou potěšit některého z chudších kamarádů dárky v Krabici od bot
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - V pondělí 25. listopadu byl v České republice zahájený už osmý ročník předvánoční akce Krabice od bot. Jejím cílem je sbírka dárků pro děti ze sociálně slabších rodin, pro děti v azylových domech a nízkoprahových zařízeních. Smyslem akce je, aby dětem dělaly radost především samy děti. Ty s pomocí rodičů naplní krabici dárky, zabalí ji jako vánoční balíček a předají na sběrném místě. Akci pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Letos poprvé zavedli organizátoři povinnou rezervaci dárků. Každé sběrné místo – jejich seznam najdete zde, má přesně definované, kolik dárků, pro jakou věkovou skupinu dětí, pro děvčata nebo chlapce, potřebuje. Důvodem nového opatření je podle manažerky projektu Zdeňky Sobotové fakt, že většina lidí nakupovala dárky jen pro nejmenší děti. Těch potom bylo zbytečně moc, zatímco dárků pro starší děti byl nedostatek. Proto se v mapě po rozkliknutí sběrného místa tentokrát dárce aktuálně dozví, pro jakou věkovou skupinu, pro kluky nebo dívky, dárky ještě chybí. Zarezervuje si například dárek pro jedenáctiletého chlapce a ten pak připraví a na sběrné místo donese.

V loňském roce udělaly dárky prostřednictvím projektu Krabice od bot radost 38 tisícům dětí z chudých rodin, azylových domů a nízkoprahových zařízení. Podle Sobotové chybí nejvíce dárky pro věkovou kategorii dívek a chlapců 12-14 let. Tipy na to, co nejvhodnějšího pro jednotlivé věkové skupiny zabalit, najdou zájemci rovněž na stránkách www.krabiceodbot.cz. Organizátoři současně zdůrazňují, že se věci předávají jako vánoční dárky. Proto by neměly být staré, nebo dokonce špinavé. Sbírka končí v neděli 8. prosince.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru