25. listopadu 2019 • 16:00

Bizár na Slovensku! Třetina v extralize se hrála 24 minut, nikdo si nevšiml

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas je relativní, tvrdil fyzik Albert Einstein. Jeho slova si vysvětlili po svém časoměřiči v utkání 23. kola slovenské nejvyšší hokejové soutěže mezi Michalovcemi a trenčínskou Duklou, druhá třetina se totiž hrála kvůli jejich chybě téměř 24 minut čistého času. Poskočení ze 14. zpátky do 10. minuty v průběhu si totiž nikdo nevšiml.



Běžela druhá třetina utkání Michalovců s Trenčínem. Po střele z pravého kruhu hostující gólman Michal Valent, který mimochodem působil dlouhé roky v Mladé Boleslavi, chytil puk do lapačky. Rozhodčí přerušili hru, čas se zastavil na šesti minutách a 46 sekundách do konce třetiny. 

Když sudí puk znovu vhodil, najednou zbývalo na časomíře 10 minut a 36 vteřin.

„Nevím, vůbec jsme to neviděli. Slyším informaci poprvé až od vás," komentoval s úsměvem útočník Dukly Marek Hecl pro RTVS. Bizarnější je celá situace o to, že hosté zrovna hráli oslabení. Na jeho délku sice posun vliv neměl, ale obvykle se bránící tým na časomíru dívá častěji než při hře 5 na 5.

Ničeho si ale nevšimli ani trenéři. „Nic jsem nezaznamenal. I když občas, hlavně ve třetí třetině, čas sleduji, toto mi ušlo," kroutil hlavou Ján Pardavý. Trenčínský trenér vzápětí dodal, že nic podobného nezažil. „Lidé dělají chyby, ale že se hrálo čtyři minuty navíc... Nevím, jestli se to někdy stalo."

Zdrženlivý byl také Slovenský hokej, který nabídl médiím vyjádření. „Situaci evidujeme. Ligová rada SZĽH (Slovenského svazu ledního hokeje) vyhodnotí na svém nejbližším zasedání podklady a přijme řešení." V dovětku stojí, že pravidla posunutí času neobsahují. „Je to specifická situace, která v soutěžním řádu není přesně zahrnutá. Její řešení je v kompetenci řídícího orgánu soutěže."

Bez postihu zřejmě nezůstanou pořadatelé Michalovců, zjevně jde ale i o chybu sudích. „Popravdě, někdy si všimneme minuty, třiceti vteřin, ale tentokrát ne. Nicméně se rozhodlo na ledě a tak by to mělo zůstat," uzavřel domácí trenér Miroslav Chudý. Trenčín nakonec zvítězil 2:1.

Hokejisté Michalovců se radují ze vstřelené branky (ilustrační foto)
Hokejisté Michalovců se radují ze vstřelené branky (ilustrační foto)

Vstoupit do diskuse
0