25. 11. 2019

Scéna měsíce: Říjen 2019

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Why Women Kill
herci
Lucy Liu (Simone), Ginnifer Goodwin (Beth Ann), Kirby Howell-Baptiste (Taylor), Alexandra Daddario (Jade), Jack Davenport (Karl), Reid Scott (Eli), Sam Jaeger (Rob), Sadie Calvano (April), Scott Porter (Ralph Vlasin)
scéna
Prolnutí časových linií
allyska

Seriál Why Women Kill se opravdu vydařil, v každém díle bylo hodně vtipných scén a i z hlediska děje to bylo perfektní. Ginnifer Goodwin a Lucy Liu ale opravdu excelovaly a dané scény díky svému hereckému talentu povznášely na další úroveň. Celé vyvrcholení seriálu, na které jsme my fanoušci čekali, tedy, kdo a jak zemře, se samozřejmě odehrálo v závěrečném díle. Jelikož to předčilo má očekávání, považuju to za říjnovou scénu měsíce. V oné scéně se nádherně prolínají všechny časové linky. Najednou vidíme, jak Simone s Carlem tančí tango, na Roba zaútočí rozzuřený Ralph, Taylor a Eli se potýkají s praštěnou Jade a vše se odehrává v jedné a té samé místnosti. Nejlepší moment je, když Rob naprázdno vystřelí zbraní, kterou mu podala Beth Anne a když mu dojde, že z ní vyndala všechny náboje. Podívá se jejím směrem a ona se tváří pomstychtivě. Skvěle zahrané. Já si říkala, proč mu na začátku dílu tak důležitě říká o nabité zbrani, co koupila a kterou nechá v kuchyni. Pěkně natočené je i následné předávání baráku, jak se hlavní hrdinky potkají.

A.R.G.U.S.

Daybreaks (Nad ránem)
epizoda
herci
Colin Ford (Josh Wheeler), Alyvia Alyn Lind (Angelica)
scéna
Nepovedená amputace
A.R.G.U.S.

Tento měsíc nabídl silné scény Supernatural a Vinland Saga. V obou případech jsme zde přišli o důležité postavy. Původně jsem zvažoval, že si vyberu jednu z nich, ale pak jsem si pustil Daybreak. Šlo o seriál, u kterého jsem moc nečekal, že mě bude bavit. Ale zkusil jsem to a nelituji toho. Sice tempo po první polovině bylo volnější, ale seriál mě dokázal velice pobavit. Ocitáme se v zombie apokalypse, hlavní hrdinou je Josh. Ten je zde pokousaný a díky tomu, že viděl dost seriálů/filmů s touto tématikou, tak je mu ihned jasné, že si musí co nejdříve useknout ruku, aby se neproměnil. Ale místo ruky si usekne jen prst. A to mě naprosto dostalo, protože v podobných seriálech/filmech by si tu ruku usekli jako profíci a jelo by se dál, nic by se neřešilo. Takhle to bylo ztvárněno dost vtipně a dalo by se říct i realisticky. A celé to dorazila následující scéna, když tam k němu vrazí Angelica a vynadá mu, co to dělá, že tohle není The Walking Dead a ukáže mu své ruce, na kterých už má několik kousanců. Takhle dobře jsem se dlouho nepobavil a celkově tento seriál mohu doporučit těm, kteří hledají něco perfektně odlehčeného.

Furiant

Legacies (Odkaz)
epizoda
herci
Danielle Rose Russell (Hope Mikaelson), Matthew Davis (Alaric Saltzman)
scéna
Hope prozradí Alaricovi, kdo ve skutečnosti je
Furiant

I když se v říjnu již naplno rozjela nová seriálová sezóna, za celý měsíc mi v paměti utkvěly pouze dvě scény. Tou první je metalový halloweenský večírek ze čtvrté epizody animáku Bless the Harts (ten song mi v hlavě zní doteď :D), druhou pak scéna ze druhé epizody druhé série Legacies, ve které Hope odhalí Alaricovi, kým doopravdy je. Dospívající Hope mi nikdy moc nepřirostla k srdci, v závěrečné řadě The Originals jsem ji vyloženě nesnášel. To se v Legacies trochu změnilo, stále mi však vadí to její neustálé fňukání a rozumování (jasně, na Elenu z Vampire Diaries zatím nemá – a asi mít ani nebude). Byl jsem tedy celkem zvědavý, jak se Plec a tým okolo vypořádá s cliffhangerem z konce minulé série, kdy se Hope obětovala a skočila do Malivoru, čímž se vymazala z existence a tudíž na ni všichni zapomněli. Zatím jsem s vývojem seriálu spokojen, čemuž napomohla právě i zmíněná – a velice emotivní – scéna z epizody 2×02. Hope poté, co se vrátila z Malivoru, zabila novou příšeru a chtěla odjet z Mystic Falls, přichází za Alaricem do pracovny a řekne mu, že je ve skutečnosti dcerou Klause a Hayley, že na ni všichni zapomněli a že i když si to nepamatuje, on je teď pro ni prakticky otcem.

Kahlan

Sorry for your loss
epizoda
2×4-Mr.Greer (8.10.2019)
herci
Elizabeth Olsen (Leigh Shaw)
scéna
Pickle
pajky

Je tu október a seriálová sezónna nám už nejaký ten týždeň naplno beží. Tento mesiac som preto mala medzi seriálmi mnoho favoritov ako napr. Why Women Kill , kde sa všetky časové línie prelínali, či obetu Roweny zo SPN. Nakoniec u mňa vyhrala scéna z tak trochu opomínaného seriálu (teda aspoň podľa mňa) Sorry For Your Loss. Od Mattovej smrti ubehlo už šesť mesiacov. Leigh si postupne zvyká na život bez neho, vyzerá to tak, že to najhoršie už má za sebou a konečne sa posúva ďalej. V tejto časti dostane pozvánku do Mattovej školy, kde sa koná spomienková udalosť. Spočiatku je voči nej skeptická, pretože stále bojuje s tým ako mohla Mattova smrť ovplyvniť ostatných, v tomto prípade jeho žiakov, keďže s ním trávili len hodinu denne. Aj napriek tomu sa rozhodne ísť a je prekvapená koľko sa ich rozhodlo zúčastniť (dobrovoľne). Počas flashbacku sme sa dozvedeli, že Matt sa s Leigh bavili o deťoch a Matt jej po náročnom dni v škole povedal, že sa na ne necíti pripravený a nevie či niekedy bude. Ich rozhovor sa po čase zmenil na vyberanie čudných mien pre deti, na čo Leigh navrhla, že by sa ich nenarodené dieťa mohlo volať Pickle (Uhorka). Po tom čo spomienková udalosť skončí, jej pozornosť upúta nástenná maľba v triede, kde v kresbe zbadá slovo Pickle a uvedomí si, že Matt bol predsa len pripravený mať deti a to aj napriek tomu čo jej predtým hovoril. Toto zistenie na ňu naplno doľahne, uteká na školské záchody, kde sa zrúti na zem a plače. Počas tohto momentu vytiahne telefón a začne nahrávať poznámky k článku, ktorý už mala dávno odovzdať. Hovorí o tom prečo si dávame toľko námahy vyzerať navonok dokonale aj napriek tomu, že vo vnútri môžeme prežívať niečo ako nukleárny holokaust. Ak sa budeme dostatočne snažiť, uveríme svojím vlastným klamstvám tak ako ona. Aj napriek tomu, že si ide vyplakať oči a cíti sa na mizerne, stále vyzerá rovnako dobre ako ráno a to vďaka jej vodeodolnej očnej linke, ktorá sa nerozmazáva a stále drží.

24ron24

Mr. Robot
epizoda
herci
Portia Doubleday (Angela Moss), Michael Cristofer (Phillip Price)
scéna
Odplata
24ron24

Tento mesiac som mal viac-menej jasno nad mojou scénou. Bola hneď na začiatku mesiaca. Prvá epizóda záverečnej série seriálu Mr. Robot. Ja konkrétne som tú scénku mal trošku skreslenú, lebo som pozeral aj 3. sériu, ktorú som ešte nevidel, a potom som priamo nadviazal 4. sériou a bol som v slušnom šoku, čo predviedli hneď v úvodnej scénke. Takže verím, že tí, čo čakali 2 roky, už boli totálne K.O. Ale k samotnej scéne. Čo si budeme hovoriť, Angela bola v 3. sérii dosť mimo. Dozvedela sa, že je Phillip jej biologický otec a chcela sa pomstiť Whiterose za to, ako ju využila. Phillip ju odhováral, ale Angela sa nedala a chcela už odísť, no zarazila sa. Vtedy divák už vytušil, že je zle! Phillip bol totiž napichnutý a Whiterose všetko počula. Tak Angelu prosil, aby ju prosila na kolenách o odpustenie, že tie veci povedala. A ona len, že panikáriš, ako ju zvykol upokojovať on, a že neutečie. Tak si len sadla na lavičku a čakala na koniec. Phillip odchádzal a zároveň prišli týpci z Dark Army, ktorí ju strelili do hlavy ako nejaký dobytok. Bola to veľmi šokujúca, krutá úvodná scénka série. Toto si Angela nezaslúžila ani po tom, čo predvádzala v 3. sérii. Takýto brutálny začiatok série, si myslím, nikto nečakal.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Kahlan

Kahlan

WWK bola dokonalá scéna..keby ju nemala vybratú allyska, tak by som ju dala asi ja =D
před 4 roky
Kyra01

Kyra01

Áno, scéna vo WWK bola perfektná.
před 4 roky
Undertaker4

Undertaker4

Scéna měsíce se zrušila?
před 4 roky
Další články k tématu