Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec si musel s Příbramí sáhnout na dno, Odolena Voda obrala o body Karlovarsko

Volejbalisté Karlovarska v osmém kole extraligy nečekaně nechali body Odoleně Vodě. Lídr tabulky doma sice dotáhl ztrátu dvou setů, nakonec ale prohrál 2:3. Toho využily v předehrávce 14. kola České Budějovice. Jihostroj porazil po boji 3:2 Ostravu a soupeři oplatil třísetovou porážku z říjnového úvodního vzájemného duelu v sezoně. Úřadující mistři tak v tabulce bodově dotáhli rivala ze západních Čech. Kladno v jarní repríze duelu o bronz promarnilo tři mečboly a ztratilo dobře rozehraný domácí zápas s Ostravou. Liberec vyválčil výhru nad Příbramí až v tie-breaku.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Po suverénním šestizápasovém startu Karlovarska bez ztráty jediné sady přišla porážka v Liberci. Z posledních tří utkání tak západočeští svěřenci trenéra Jiřího Nováka neuspěli už podruhé.

Kapitán karlovarského týmu Filip Rejlek označil výsledek za zasloužený. "Soupeř nás dokonale zaskočil v prvních třech setech. Byli na nás dobře připraveni a my jsme dnes nehráli úplně svoji hru. Na konci třetího setu jsme se zvedli a velká škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce," uvedl.

Naopak Odolena Voda potvrdila současnou formu a připsala si čtvrté vítězství za sebou, z toho třetí v tie-breaku. Osmnácti body se na něm podíleli Martin Hladík a Jiří Kraffer.

"Překvapili jsme především sami sebe, protože jsme v týdnu dělali trošku víc kondice než normálně, jelikož nás čeká těžký prosinec. Jsme moc rádi za tuhle výhru," řekl Hladík. "Pracujeme tvrdě a ta vítězství už nejsou náhodná," dodal trenér Středočechů Jiří Šiller.

Doma prohráli také pražští Lvi, kteří nestačili na Zlín. Ten přesto zůstal na posledním místě.

V nedělní repríze jarní série o bronzové medaile promarnili volejbalisté Kladna tři mečboly. Ztratili tak dobře rozehraný domácí zápas s Ostravou. Orli měli i přes ztrátu prvního setu duel ve své režii, jenže koncovku čtvrté sady od stavu 24:23 nezvládli a Ostravští vydřeli vítězství 3:2.

Zápas začal již hodinu po poledni, aby pak fanoušci v Kladně mohli podpořit hokejové Rytíře. Svěřenci Milana Fortuníka záhy získali až čtyřbodové vedení, ale koncovku si vzal do své režie reprezentační smečař Janků a sérii bodů dokonal obrat.

Orli byli blízko tříbodovému zisku, Ostravští však mečboly odvrátili a zvrat dokonali výhrou v tie-breaku 15:8 i díky třem esům, z toho dvěma z ruky Janků. Ostravský tým, který v dubnu na úkor Kladna vybojoval bronz, si polepšil v tabulce o dvě místa na čtvrtou pozici.

Budějovice si v předehrávce 14. kola spravily chuť

Jihostroj ve čtvrtek nečekaně prohrál s předposlední Příbramí a deset dnů před vstupem do Ligy mistrů nechtěl připustit další porážku. Ostravští v neděli bojovali pět setů na Kladně, a i když dnešní duel ke dvěma bodům nedotáhli, vzdorovali až do posledního setu. Ten České Budějovice vyhrály 15:12 a připsaly si osmou výhru v ročníku.

"Bylo to utkání o servisu s naším šťastným vítězným koncem. Jsme rádi, že jsme po Příbrami zvítězili," řekl českobudějovický smečař Tomáš Fila.

Uniqa extraliga volejbalistů - 8. kolo:

Brno - Ústí nad Labem 3:0 (17, 23, 13) 
Nejvíce bodů: Římal 21, Licek 11, Pražák 7 - Kobolka 10, Januzovič 9, Kramar 8.

Karlovarsko - Odolena Voda 2:3 (-17, -22, 22, 20, -13) 
Nejvíce bodů: Rejlek 21, Vašina 19, Wilson 9 - Hladík a Kraffer po 18, Vanags 14, Gear 12.

Lvi Praha - Zlín 1:3 (-27, 21, -18, -19) 
Nejvíce bodů: Mihajlovič 22, Kozák 8, Král a Douglas-Powell po 6 - Adamec 19, Motyčka 13, Navláčil 9.

Kladno - Ostrava 2:3 (-22, 20, 20, -26, -8)
Nejvíce bodů: Okošanovič 30, Hýský 14, Vemič 10 - Janků 22, Dvořák 16, Sedláček 15, Ihnát 14.

Liberec - Příbram 3:2 (29, -22, -19, 17, 11)

Nejvíce bodů: Pietruczuk 16, Šulista 14, Indra 11, Veselý 10 - Suda, Kuchař, M. Kriško všichni po 15, Safonov 14.

14. kolo: České Budějovice - Ostrava 3:2 (22, -20, 20, -16, 12)

Nejvíce bodů: Křesťan 21, Michálek 17, Ondrovič 12 - Sedláček 19, Janků 17, Ihnát 13, Dvořák 12.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články