Češi v zahraničí: Poprvé v Polsku skóroval Jablonský, Necid se blýskl dvěma brankami

25.11.2019, 22:03
Aktuality
Střelecky se dařilo českým fotbalistům v Nizozemsku. Dvěma brankami v dresu nizozemského Den Haagu se blýskl útočník Tomáš Necid. V pátek se trefil také záložník Richard Sedláček z rezervy Alkmaaru. Skóroval i Filip Twardzik ze slovenského Ružomberku, David Vaněček v Maďarsku a v pondělní dohrávce také první branku v polské lize vstřelil obránce David Jablonský. Naopak do vlastní sítě zamířil v bundeslize obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Anglie


Jan Žambůrek nastoupil ve druhé lize za Brentford v 81. minutě zápasu s Readingem a podílel se na vítězství 1:0.

V dresu Millwallu se dostal na hřiště poprvé od srpna Jiří Skalák. Nastoupil v 76. minutě a pomohl k vítězství ve Swansea 1:0. Skalák viděl v 84. minutě žlutou kartu.

Německo


Werder Brémy prohrál na domácím hřišti 1:2 se Schalke. Celý zápas odchytal Jiří Pavlenka, v poli pak hrál také celé utkání Theo Gebre Selassie.

Podruhé se v barvách Lipska předvedl Patrik Schick. Nastoupil v 76. minutě do zápasu proti Kolínu nad Rýnem. Lipsko vyhrálo 4:1.

Hoffenheim dostal doma výprask 1:5 od Mohuče. Hosté přitom hráli celý druhý poločas v deseti. Na debaklu se podílel i Pavel Kadeřábek, který si vstřelil vlastní branku na začátku druhého poločasu.

Kadeřábkův gól v čase 4:18



Brankář Tomáš Koubek vychytal Augsburgu čisté konto proti Hertě Berlín. Svému týmu pomohl k vítězství 4:0. Za Herthu hrál celých 90 minut Vladimír Darida.

Španělsko


Sevilla odvezla všechny body z Valladolidu, který doma prohrál vůbec poprvé v sezoně. Rozhodl z penalty Ever Banega. Celý zápas odchytal Tomáš Vaclík.

Itálie


Sampdoria přehrála Udine 2:1 a celý zápas za domácí tým odehrál Jakub Jankto. V 88. minutě dostal žlutou kartu. Na lavičce hostů byl Antonín Barák a také Jan Kubala, ani jeden z nich se ale do hry nedostal.

Celý zápas za Bolognu odehrál Ladislav Krejčí. Jeho mužstvo vydřelo s Parmou remízu 2:2 v páté minutě nastaveného času.

Ve druhé lize chytal za Livorno celý zápas brankář Lukáš Zima. Jeho tým však prohrál s Trapani 1:2.

Nizozemsko


Tomáš Necid se dvakrát trefil za Den Haag při remíze 3:3 s Tilburgem. Ve 49. minutě snižoval na 1:2 a v 83. minutě na 2:3. Celkem už se Necid v této sezoně prosadil pětkrát.

Necidovy góly v časech 6:48 a 10:25



Michal Sadílek nastoupil v základní sestavě PSV Eindhoven proti Heerenveenu a podílel se na výhře 2:1. Vystřídán byl v 86. minutě. PSV v lize vyhrál po čtyřech zápasech.

Václav Černý nastoupil v 63. minutě za Utrecht proti AZ Alkmaar. Jeho tým už v těch chvílích prohrával 0:3 a nakonec stejným výsledkem zápas skončil.

Ve druhé lize hrála na půdě Utrechtu i rezerva Alkmaaru. Za tu odehrál celý zápas Richard Sedláček. V 36. minutě vstřelil jedinou branku hostů, kteří prohráli 1:2. V 82. minutě dostal žlutou kartu.

V dresu Go Ahead Eagles se podílel na remíze 1:1 s Rodou Kerkrade i záložník Jaroslav Navrátil. Ten odehrál celý zápas a v 75. minutě přihrával na vyrovnávací branku.

Obránce Josef Kvída odehrál v pátek celé utkání, když Nijmegen triumfoval v Helmondu 2:1. Kvída dostal v 67. minutě žlutou kartu. V základní sestavě pak nastoupil i v pondělí proti rezervě Utrechtu. Do závěrečného hvizdu však na trávníku nevydržel, střídal v 74. minutě. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Slovensko


Obránce Filip Kaša odehrál celých 90 minut za Žilinu. Ta remizovala v Nitře 0:0.

Brankář Martin Jedlička z Dunajské Stredy dostal pět gólů v Michalovcích. Navzdory porážce 0:5 však udržela druhé místo díky zaváhání Žiliny.

Ružomberok se rozešel smírně se Senicou. Na výsledku 2:2 se střelecky podílel i domácí obránce Filip Twardzik, který proměnil pokutový kop v 83. minutě. V brance Senice odchytal celý zápas Vojtěch Vorel.

Slovan Bratislava porazil Sereď 2:0. Obě branky vstřelil Andraž Šporar, na první mu přihrával český záložník Erik Daniel, který odehrál celé utkání. Od 80. minuty hrál za Slovan také obránce Jurij Medveděv.

Belgie


Lukáš Mareček odehrál celý zápas za Lokeren ve druhé belgické lize. Na hřišti Beerschotu remizoval jeho tým 1:1. Mareček dostal v 23. minutě žlutou kartu.

Chorvatsko


Hajduk Split remizoval 1:1 na půdě Dinama Záhřeb. Pomohl mu i český obránce Stean Simič, jenž odehrál celý zápas. V 15. minutě dostal žlutou kartu.

Kypr


Omonia Nikósie zvítězila v Paralimni 2:0. Celé utkání odehráli oba čeští obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner.

Litva


Žalgiris Vilnius zvítězil 5:0 nad Atlantas. V brance vychytal čisté konto brankář Martin Berkovec.

Maďarsko


David Vaněček přispěl brankou k vítězství Puskás Akademie 3:1 nad Fehervárem. Už ve 3. minutě zápasu otevřel skóre. Vaněček odehrál celé utkání.



Polsko


Záložník Tomáš Přikryl přihrál na vedoucí gól Jagiellonie Bialystok Klimalovi a jeho tým pak porazil Arku Gdyně 2:0. Přikryl byl vystřídán v 72. minutě. Další Čech v domácím dresu Martin Pospíšil odehrál celé utkání.

Korona Kielce porazila 3:0 Raków Czestochowa. Útočník Michal Papadopulos odehrál za vítězný tým 79 minut, pak byl střídán. Obránce Tomáš Petrášek odehrál za hosty s kapitánskou páskou na ruce celé utkání. V základní sestavě byl i Petr Schwarz, který střídal v 73. minutě.

Obránce David Jablonský pomohl Cracovii Krakov k vítězství 2:0 nad Zaglebie Lubin. V 75. minutě otevřel skóre zápasu.

Jablonského branka v čase 1:00



Ve druhé lize odehrál celý zápas obránce Lukáš Kubáň za Stomil Olsztyn. Ten remizoval doma s Radomí 0:0. Kubáň dostal žlutou kartu.

Záložník Michal Bezpalec naskočil na posledních devět minut. V dresu Termalice Nieciecza přispěl k vítězství 4:0 nad Glogowem.

Celý zápas za Chojniczanku odehrál obránce Jan Mudra. Jeho tým prohrál v Bialsku-Biale 1:2. Mudra inkasoval žlutou kartu.

Rakousko


Útočník Milan Jurdík nastoupil za Tirol Innsbruck proti LASK Linz v 82. minutě. Výsledek 0:2 ale nijak zvrátit nedokázal.

Rumunsko


Gaz-Metan Medias remizoval na domácí půdě s Botosani 0:0. Celé utkání v domácích barvách odehrál záložník Lukáš Droppa.

Rusko


Kompletních 90 minut odehrál za Spartak Moskva záložník Alex Král. Jeho mužstvo ale pouze remizovalo v Jekatěrinburgu s Uralem 0:0.

Skotsko


Brankář Václav Hladký pomohl St. Mirrenu k vítězství 2:1 nad Ross County. Odchytal celé utkání a podle statistik si připsal čtyři úspěšné zákroky.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka odehrál kompletních 90 minut za Antalyaspor, který v domácím prostředí remizoval s Gaziantepsporem 1:1.Čelůstkův tým bodoval poprvé po čtyřech porážkách za sebou.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (40)

Přidat komentář
Andis

No v těch TOP ligách není to vyloženě špatný. Německo, Itátie, sice naši průměr, ale pár jich tam něco nahraje.

Reagovat
dave30

V té Itálii a Německu jsou to ale spíž zápasy o záchranu, než o poháry (kromě Kadeřábka a pokud bude hrát, tak i Schicka).

Reagovat
djwenca

Schick nehrál rozhodně poprvé

Reagovat
lampas

Marcel Lička získal titul v běloruské lize Mohla tu o něm být zmínka.

Reagovat
djwenca

Reagovat
Stannis Baratheon

Na ně musíš pomalu. Ještě do relativně nedávna nevěděli, že máme v Rakousku dva krajánky.

Takže třeba po Vánocích.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jako relativně docela velká věc, poprvé od roku 2006 někdo sesadil BATE z ligového trůnu

Reagovat
Y.N.W.A

jj, je to velký

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
eL

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
DieFohlenBMG

Král byl zase v sestavě kola ruský Premier ligy. To je podle mě top highlight.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál fakt parádně, měl tam i pár pokusů o driblink, jednu nebezpečnou střelu a dvě povedené akce před bránou soupeře. Dozadu si taky odpracoval svoje. Spolu s Bakajevem asi nejlepší na hřišti. Základní sestava se už ustálila a pro český fotbal je dobře, že v ní figuruje i Král. Výsledek sice není ideální, ale teď je nejdůležitější, aby se tým sehrál a zvykl si na nového trenéra.

Reagovat
mayday

Celkem se teď chytil, škoda, že už pomalu končí podzimní část.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, a takhle málo stačí v Rusku na sestavu kola?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál dobře a být v sestavě kola si plně zasloužil.

Reagovat
8lampard8

už zase? ten je v sestavě kola taky každou chvíli

Reagovat
db18

Morávek proti Herthě taky nastoupil.

Reagovat
Y.N.W.A

Lukáš Gaz-Metan Droppa

Reagovat
Kostomlat

Simič v Hajduku

Jablonský v Cracovii

Jablonský by stál za zkoušku v repre

Reagovat
dave30

Jablonský se nám už posunul z Bulharska do Polska (dokonce dal gól), tak šup s ním do repre. Ještě je tam ten dvoumetrový kolohnát Petrášek (ten má těch gólů ještě vice). Můžeme být v klidu, stoperů máme plnou pr..l.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Kostomlat

co ten Necid? Není lepší než Kobra?

Reagovat
ladyboy arsenal

To zas ne, ale že ho Šilhavka ignoruje a radši bere Doležala nechápu

Reagovat
dave30

Typická reakce našeho reprefanouška. Hráč nastoupí poprvé po 2 měsících v základu (do té doby za 2 měsíce asi 120 minut), dá 2 góly a my z něho uděláme reprezentanta. Z hráče, který nemá stabilní místo v podprůměrném týmu nizozemské ligy. Super

Reagovat
PaYaB

To je fakt. Fakt je i tvrzení, že Doležal v repre netrefí balon, natož aby dal gól...

Reagovat
dave30

Ale když ten trenér tomu rozumí lépe...Byl bych poslední, kdo by obhajoval Doležala. Je to pro mě bezcharakterní člověk (po tom, co provedl v Olomouci). I kdyby dával 30 gólů za sezónu, tak ho nebudu mít rád. Ale když ten trenér tomu rozumí lépe...

Reagovat
luismiksak

Doležalovi vypršel v Olomouci kontrakt a šel za lepším. Zase takový démon to není.

Reagovat
dave30

Doležal podepsal prodloužení smlouvy (ta mu měla skončit na konci sezóny 13/14) a jeho agent (tuším Chovanec) ji měl odvést do Prahy k registraci (sám se nabídl). Po cestě se ale zastavil v Jablonci a domluvil se s Peltou. Ta prodloužená smlouva mu samozřejmě posloužila k vyjednání lepších podmínek (hlavně pro sebe). Věděl o zájmu Jablonce o Doležala a prodloužená smlouva by navyšovala jeho cenu. Jakmile se dohodli, podepsaná smlouva se roztrhala a Doležal podepsal novou smlouvu, tentokrát s Jabloncem. Samozřejmě amatérská manažerská chyba ze strany Olomouce (měli si tu smlouvu zaregistrovat sami). Nicméně od Doležala a jeho agenta těžká podpásovka.

Reagovat
Stannis Baratheon

Necid - 142 minut na gol v Eredivisie

Doležal - 214 minut na gol v český lize

A myslím že Doležal teď ukázal během jednoho zápasu, že v repre nemá absolutně co dělat.Neříkám že Necid ano, ale oproti Doležalovi skutečně výrazné zlepšení.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
dave30

Přestávám tomu rozumět. Když jsem si dovolil kritizovat "hvězdu" posledních 20 min. zápasu proti Kosovu s tím, že já bych Alexe střídal v poločase tak mi bylo vysvětleno, že trenér ty hráče zná lépe než já a proto je on repretrenér a já jen hloupý diskutující. Proč tento názor nepoužíváme vždy? Proč mu kecáme do nominace, proč má být neoblíbený hráč střídán při první minele a u oblíbeného počkáme, jestli se chytne v poslední čtvrthodině? Takže nechme to na trenérech. Jsme jenom hloupí diskutující...

Reagovat
Euphael

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

protoze dolezal je lepsi nez kobra. ale necid je nad obema samozrejme.

Reagovat
mistr129

To už tam může vzít rovnou toho Zajíce. Hraje v lepším klubu a má tam jistej základ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele