26.11.2019 10:34

Ve Zlíně má premiéru romantická komedie Motýli jsou volní

Křehkou romantickou komedii Motýli jsou volní uvede 28. listopadu ve Studiu Z Městské divadlo Zlín. Hra Leonarda Gershe sklízela úspěchy na Broadwayi, získala ocenění nejlepší americká hra roku 1969 a její filmová verze z roku 1972 bodovala v klání o Oscary i Zlaté Glóby. Text se zlínskými herci nastudoval slovenský režisér Jozef Krasula.

„Gershe napsal velmi silný lidský příběh o sbližování dvou mladých lidí, o tom, jak se učit dívat na svět očima toho druhého, o touze po samostatnosti, lásce a naději,“ prozradil dramaturg Vladimír Fekar s tím, že do konceptu této SVO30DNÉ divadelní sezóny zapadá dokonale.

Talentovaný klavírista Don (Štěpán Princ j. h.) se pokouší odstřihnout od pupeční šňůry své přepečlivé matky (Eva Daňková) a přestěhuje se do malé garsonky v bohémské čtvrti v New Yorku. Tam se jeho cesta proplete s cestou nespoutané začínající herečky Jill (Lucie Rybnikářová)…

Kromě dojemného příběhu se diváci mohou těšit na jemný ironický humor a autorskou hudbu. „Všechnu muziku, která zazní, s výjimkou jedné písně, napsal Štěpán Princ. Je to velký talent, nejen herecký, ale i hudební. Inscenaci věnoval velkou přípravu a jeho styl herectví je velmi osobní a výjimečný. S Lucií Rybnikářovou tvoří na jevišti velmi kontrastní pár, který baví od začátku až do konce,“ řekl režisér Jozef Krasula. Diváci už ho v minulosti poznali jako režiséra úspěšných inscenací Tracyho tygr, Bio Ráj, Život je zatraceně krásnej nebo Když už člověk jednou je…

Premiéra inscenace je beznadějně vyprodaná. První reprízy divadlo uvede 4. 12. a 10. 1. ve Studiu Z a 12. 12. a 18. 12. mimořádně na Velkém sále.

https://www.divadlozlin.cz/

Autor článku: Veronika Jurčová