Livesport se naplno pouští do zpravodajství. Osobní noviny FlashNews povede Filip Horký ze Seznamu

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

filip-horky

Foto: Livesport

Filip Horký

0Zobrazit komentáře

Díky aplikaci Livesport má dnes okamžitý přehled o výsledcích z desítek sportů z celého světa přes 80 milionů fanoušků. Rychlé sportovní zpravodajství, které spočívá zejména v poskytování výsledků a podrobností o daných zápasech, závodech či kláních, však již brzy nebude to jediné, co Livesport uživatelům nabídne. Naplno nyní česká globální platforma rozbíhá projekt FlashNews.

Leccos naznačila už červnová akvizice tuzemského startupu Tapito, po které zakladatel Livesportu Martin Hájek hlásil, že jeho firma buduje unikátní zpravodajskou platformu, s níž má velké plány. A ty se nyní začínají definitivně realizovat s tím, že tým stojící za FlashNews, jak se nový globální projekt Livesportu jmenuje, získává významnou posilu.

Z pozice šéfa televizního zpravodajství v Seznamu přechází do Livesportu novinář Filip Horký, který dnes zároveň slaví osmadvacáté narozeniny. Jak sám napsal na Twitteru, „přišel čas skončit s novinařinou a jít naplno novou cestou“. V Livesportu se postaví do čela projektu, který se chce stát plnoformátovým agregátorem zpravodajství pro globální publikum.

„FlashNews budou osobními novinami, které vytvoří jedinečný informační prostor. V něm bude pro každého snadné se orientovat, přestože do něj budou proudit zprávy z tisíců zdrojů z celého světa,“ přibližuje plány šéf Livesportu Martin Hájek. Podle něj je po Tapitu Filip Horký další klíčovou akvizicí, aby se mohl projekt rozjet.

martin_hajek_livesport2

Foto: Livesport

Zakladatel Livesportu Martin Hájek

„S nedávným vstupem do společnosti Tapito jsme získali důležitý technologický základ pro tak rozsáhlý projekt. Nepochybuji o tom, že Filip teď FlashNews dokáže dát ten správný směr. Spolu s ním přichází ohromné zkušenosti z velkých médií, a hlavně energie člověka, který šířením zpráv žije,“ dodává Hájek.

Rychlé sportovní zpravodajství dnes na Livesportu ve více než 30 jazycích vyhledává kolem 85 milionů uživatelů měsíčně, kteří přicházejí z celého světa. Aktuálně česká firma, jež loni utržila 1,7 miliardy korun, pokrývá 38 sportů a zároveň si přes 70 milionů fanoušků stáhlo její mobilní aplikaci.

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Moderní agregátor zpráv však nebude mířit pouze na současné uživatele, ale Livesport jím bude chtít oslovit i další uživatele, kteří si budou chtít každý den dopřávat zprávy na míru podle svých zájmů a preferencí. FlashNews mají začít fungovat v příštím roce, ale bližší podrobnosti zatím známé nejsou. Podle Horkého se nicméně chystají unikátní funkce.

„Je mi obrovskou ctí mít možnost se podílet na budování něčeho skutečně globálního. V Livesportu jsem našel unikátní myšlení, které z Česka dokázalo dobýt svět. Těším se, že už v příštím roce budeme spouštět FlashNews a postupně ho rozšiřovat do celého světa. A těším se i na další roky, kdy budeme přidávat funkce, které zatím nikdo jiný na jednom místě nenabízí,“ říká Filip Horký.

livesport-apps

Foto: Livesport

Aplikace Livesport

Po deseti letech v médiích, kde Filip Horký postupně v České televizi, DVTV a později na Seznamu působil zejména jako novinář a v Seznam Zprávách se vypracoval až do pozice vedoucího televizního zpravodajství, tak nyní osmadvacetiletý novinář trochu změní své zaměření, jak sám naznačil.

Původně to přitom vypadalo, že se ze Seznamu vydá do nově vznikající zpravodajské televizní stanice CNN Prima News, o čemž se spekulovalo v září. Podle informací CzechCrunche ale nakonec nová stanice přehodnotila své plány, s Horkým se nedomluvila a ten tak nakonec zvolil přestup do Livesportu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Klíčoví lidé

martin-hajek

Martin Hájek

Partner