Tradiční Běh na Chlum slavil 25. výročí, přilákal desítky závodníků
Foto: konkordia Děčín
Zajímavosti

Děčín - Uplynulá neděle patřila ve sportovním kalendáři KONKORDIA Děčín organizaci vlajkového závodu. Konal se již 25. ročník Běhu na Chlum. Tento extrémní běžecký závod k rozhledně na Chlumu a zpět si za tuto dlouhou dobu získal své tradiční účastníky, kteří se těší na nástrahy trati.

Noví účastníci jsou pak těmito nástrahami otestováni, jak se s nimi vypořádají. I letos na všechny čekalo kluzké bláto, bažinka v dolíku pod Chlumem i volně se převalující kameny pod nohami.

Letošní závod se také připojil k výzvě o snižování plastového odpadu a vyzval všechny účastníky, aby si s sebou přinesli vlastní hrnek, misku a lžíci na tradičně podávané občerstvení v prostoru cíle a nemuseli využívat jednorázové plastové nádobí. Bylo potěšitelné, že velká většina účastníků se takto zařídila. Pro těch několik, kteří toto neměli, zapůjčili pořadatelé ze svých zásob. Další sportovní akce KONKORDIA Děčín od roku 2020 již budou standardně bez použití jednorázového plastového nádobí.

Hlavní závod k rozhledně na Chlumu letos přivítal 58 závodníků a závodnic. Premiérové vítězství si při svém prvním startu na této trati připsal Marek KNEJZLÍK závodící za TRI club Česká Lípa. Druhé místo již potřetí za sebou patřilo Petrovi ZUDOVI startujícím pod hlavičkou Ústí nad Labem. Celkově třetí místo získal Jiří VLČEK hájící barvy VitaSport.cz. Mezi ženami patřilo celkové vítězství věkem ještě dorostence Elišce ZAHRÁDKOVÉ z AC TEPO Kladno, druhá pak byla Veronika HERNYCHOVÁ z Jílového a třetí medailová posice patřila Janě Bartákové z České Lípy.

V dětských kategoriích se také představilo početné pole 73 sportovců. Nejpočetnějším sportovním klubem byl již tradičně SK Atletika pro děti Děčín pod vedením Lídy Rychnovské. Potěšitelné pro letošní jubilejní ročník bylo, že se zde sešla opravdu pestrá účast závodníků od Kladna až po Liberec.

Součástí závěrečného vyhlašování výsledků bylo i vyhodnocení třetího ročníku MODRÉ STUHY. Jedná se o seriál všednodenních běhů, které organizuje KONKORDIA Děčín v Děčíně a okolí. Každým rokem pak vždy v rámci jednoho závodu i představuje novou zajímavou turisticky běžeckou lokalitu. Letos to byl například Běh u Červeného vrchu na Jalůvčí, kde pořadatelé dokonce vypsali zvláštní kategorie pro domácí závodníky z Jalůvčí. Celkovým vítězem mezi muži se stal již podruhé Josef NOVOTNÝ z ASK Děčín, mezi ženami patřil pohár Lence BERROUCHE z USK Provod Ústí nad Labem, mezi veteránkami pak Janě BARTÁKOVÉ z České Lípy a vítězství si i pro domácí z KONKORDIA Děčín připsal mezi veterány Jaroslav ŽIVNÝ.

Pořadatelé tímto děkují za účast všem zúčastněným závodníkům a za podporu partnerům závodu v čele s hlavním partnerem firmou Interkov spol. s r.o. Příští již 26.ročník se uskuteční 22.listopadu 2020. Již nyní ale zvou pořadatelé z KONKORDIA Děčín všechny sportovce na první závod běžeckého seriálu MODRÁ STUHA v příštím roce, kterým bude Noční bludičkový běh na cyklostezce ve středu 12.února 2020, popř. na závody v běhu na lyžích - Děčínské sprinty, někdy v lednu 2020, podle sněhových podmínek nebo na tradiční novoroční výklus po trase nového závodu, kterým bude 1.7.2020 závod Přes Ostrý pro ostrý v lokalitě Benešov n.Pl. – Františkov n.Pl..

Vítězové jednotlivých kategorií :

Děti do 3 let – Marek Strnad (NAC Liberec), děti do 5 let – David Hakl (SK APD Děčín), žáci do 9 let – Šimon Petzelt (SK APD Děčín), žákyně do 9 let – Nelly Kussmanová (AC Ústí n.L.), žáci do 7 let – Tomáš Votýpka (ZŠ Úštěk), žákyně do 7 let – Dana Vetešníková (SKI Polevsko), žáci do 11 let – Adam Musil (SK APD Děčín), žákyně do 11 let – Elena Kutílková (ASK Lovosice), mladší žáci – Ondřej Baloušek (AK Louny), mladší žákyně – Jarmila Nováková (TRI club Č.Lípa), starší žákyně – Lucie Vrátná), starší žáci Ferdinand Jansa (Konkordia Děčín), dorostenci – Jan Hřích (AC TEPO Kladno), dorostenky – Eliška Zahrádková (AC TEPO Kladno), ženy – Veronika Hernychová (Jílové), muži – Petr ZUDA (Ústí n.L.),

muži do 49 let – Marek Knejzílk (TRI club Č.Lípa), ženy do 59 let – Jana Bartáková (Č.Lípa), muži do 59 let – Luboš Sádovský, muži do 69 let – Zdeněk Bufka (AC Česká Lípa), ženy veteránky – Hana Špinerová (Polabské želvy).

Autor: Luboš Přibyl

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru