shop.musicserver.cz
Nové desky 48/2019 - od Coldplay přes Becka po Robbieho Williamse

Nové desky 48/2019 - od Coldplay přes Becka po Robbieho Williamse

Vydáno: 27.11.2019 06:44 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hvězdami nabitý týden rozzáří především nová alba Coldplay a Becka, sólový debut Vojtěcha Dyka, vánoční deska Robbieho Williamse, Rod Stewart s filharmonií, poslední nahrávka Leonarda Cohena, devítka Jasona Aldeana a řadovky Tinashe a Labrintha. Dále tu máme sólovku Billyho Corgana, novinku metalové formace Avatarium nebo očekávanou desku projektu Lindemann.

Pokud se v pondělí 25. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Coldplay - Everyday Life (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Coldplay - Everyday Life
Už tak jasná hvězda Coldplay se po vydání alba "A Head Of Full Of Dreams" rozzářila ještě jasněji a díky tomu, že britský kvartet vydal v mezidobí dvě EP a živák, možná ani nikomu nepřijde, že od jeho vydání uplynuly již čtyři roky. Nicméně éra snů skončila a je tu všední život, který přichází s jejich osmou deskou "Everyday Life". Chris Martin a spol. na ní nabídnou celkem šestnáct písniček rozdělených do dvou částí - svítání a stmívání. Na jejich produkci se podílel jako obvykle producent Rik Simpson, k němuž se připojili Dan Green, Bill Rahko, Angel Lopez, Federico Vindver a Max Martin. O něco známější jsou ovšem jména těch, kteří se podíleli na nahrávání a skládání písniček. Patří mezi ně například belgický muzikant a rapper Stromae, anglický muzikant Jacob Colier, švédští StarGate, americká jazzová klavíristka Alison Coltrane, člen indie rockových Frightened Rabbit Scott Hutchison, člen Duke Quartet John Metcalfe, pěvěcký sbor London Voices nebo italský houslista Davide Rossi známý ze spolupráce s Goldfrapp. Není tedy divu, že v kombinaci popu a rocku uslyšíte například i gospel, prvky world music, jazz, folk, klasickou hudbu či experimentální rock. Zda zaznamenáte i něco jiného, můžete zkoumat z prvních singlů a skladeb, které kapela umístila na své VEVO. Album bude pochopitelně k sehnání i na vinylu a audiokazetě.


Beck - Hyperspace (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop / hip hop

Beck - Hyperspace
Hudební ceny, třeste se! Beck Hansen aka Beck vydává nové album. Nástupce dva roky starého "Colors" dostal název "Hyperspace" a americký muzikant na něm možná trochu překvapivě spolupracoval s Pharrellem Williamsem. K jejich spolupráci vedla Pharrellova nabídka, zda by se Beck nemohl podílet na nové desce N.E.R.D. Z původních myšlenek na singl, či EP ve výsledku vzniklo celkem jedenáct písniček, k jejichž vzniku dále přispěli David Greenbaum, Cole M.G.N., Greg Kurstin a Paul Epworth. Není tedy divu, že konečná podoba skladeb je žánrově velmi pestrá a pohybují se od alternativního rocku, přes folk pop až k elektronice a synth popu. Jaké styly v nich slyšíte vy, můžete zkoumat prostřednictvím Beckova YouTube profilu a případně přemýšlet, zda nahrávku nepořídit na vinylu.


Robbie Williams - The Christmas Present (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / pop rock

Robbie Williams - The Christmas Present
Když začal Robbie Williams natáčet své vánoční album, které se stalo jeho dalším splněným snem, dělal si srandu, že ho nazve "Achtung Bublé" v návaznosti na monopol Michaela Bublého na vánočním trhu, který už prý musí nyní konečně skončit. Nakonec zvolil přece jen o něco méně kontroverzní název "The Christmas Present" a do boje s všudypřítomným Kanaďanem vytáhl se čtyřiadvacíti písničkami, které v deluxe edici rozšíří o další čtyři kusy. Rozdělil je do dvou částí - minulost a budoucnost. Na té první s ním v roli hostů spolupracoval například Jamie Cullum, jeho otec Peter Conway nebo německá superhvězda Helene Fischer, druhou část svým hlasem ozvláštnili Rod Stewart, Bryan Adams a překvapivě i boxerský šampion Tyson Fury. Nad vším dohlížel Williamsův dvorní producent Guy Chambers. Jaké písničky si někdejší člen Take That vybral a jak zní, můžete zkoumat na Supraphonline a částečně na jeho YouTube. Desku vedle digitálních formátů koupíte také na 2LP nebo na audiokazetě.


Leonard Cohen - Thanks For The Dance (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dark folk / ambientní folk

Leonard Cohen - Thanks For The Dance
Tři roky po smrti Leonarda Cohena vychází patnácté a prý také jeho poslední album nazvané "Thanks For The Dance". Devět písniček pochází z doby nahrávání desky "You Want It Darker" a jak prohlásil jeho syn Adam Cohen, který skladby dopracoval, neměly by být prezentované jako vyřazené písně nebo b-strany. Mimo jeho samotného se na nich podílelo několik dalších umělců a interpretů. Svůj vokál přidala například jeho dlouholetá spolupracovnice Jennifer Warnes, irský písničkář Damien Rice, Kanaďanka Leslie Fiest a španělská zpěvačka Sílvia Pérez Cruz. Uslyšíte také kytaru a brumle dnes již zmíněného Becka, kytaru a piáno nahrál i Daniel Lanois a mandolínu obstaral Avi Avital z Izraele. O tom, že "Thanks For The Dance" není podřadná nahrávka, vás může přesvědčit buď osmdesát tři procent na metacritics nebo ukázky na Cohenově YouTube profilu.


D.Y.K. - D.Y.K. (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / soul / rhythm and blues

D.Y.K. - D.Y.K.
Jak už většina hudebních fanoušků ví, za projektem D.Y.K. se skrývá především český zpěvák Vojtěch Dyk, který si dojel své první čistě sólové album natočit do New Yorku. Třináct skladeb složil a natočil společně s jedním z nejslavnějších českých hudebníků současnosti Ondřejem Pivcem, který mimo jiné spolupracoval i Gregorym Potterem na jeho Grammy oceněném albu "Take Me To The Alley". Stylově se pohybují na poměrně širokém spektru žánrů zahrnující například funk, soul, rokenrol, rhythm and blues, folk nebo jazz. Hudební podklad obstarala Pivcova kapela Kennedy Administration a sám zpěvák ke konceptu a nahrávání dodává: "Opustil jsem komfortní zónu České republiky a zpíval v místech, kde je Vojtěch Dyk nula. Díky tomu může D.Y.K. ukázat, jestli v něm opravdu něco je. Byl to naprosto osvobozující pocit, jehož výsledkem je naprosto svobodná deska." Prvním singlem se stala skladba "Mr. Beat", jejíž klip uvidíte na VEVU projektu.


No-Man (Tim Bowness And Steven Wilson) - Love You To Bits (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / elektronika

No-Man - Love You To Bits
Od posledního počinu projektu No-Man, za kterým stojí duo Tim Bowness a Steven Wilson, se formace vrací s novým smělým počinem. Tentokrát jde o CD "Love You To Bits" v digipaku s osmistránkovým bookletem. Dle dosavadních recenzí jde o "intenzivní a luxusní zážitek" (časopis Classic Pop), kdy se "Pink Floyd setkali s Tears For Fears a jejich výtvor produkoval Moroder" (časopis Clasic Rock). Ochutnávku najdete na YouTube.com.


Jason Aldean - 9 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country rock

Jason Aldean - 9
Jeden z nejúspěšnějších countryových zpěváků poslední dekády Jason Aldean si s názvem letošního alba příliš nelámal a pojmenoval ho jednoduše "9". Proč taky ne, když se mu sešel letopočet s pořadím desky v jeho diskografii? Příznivce jeho signifikantního country rocku čeká celkem šestnáct skladeb, které produkoval stejně jako všechny předchozí jeho dvorní spolupracovník Michael Knox. Prvním singlem se stala písnička "We Back", kterou společně s několika dalšími novinkami uvidíte na Aldeanově YouTube profilu. Album bude k sehnání také na vinylu.


Lindemann - F & M (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industriální metal

Lindemann - F & M
S druhou studiovou nahrávkou přichází frontman Rammsteinse svým projektem Lindemann. Nahrávka s titulem "F & M" vychází po čtyřleté pauze, která uplynula od úspěšného debutu "Skills In Pills". Z rádií můžete znát čtyři singly - "Steh Auf", "Ich weiß es nicht", "Knebel" a "Frau und mann". Pokud se vám sólová tvroba Tilla Lindemanna a frontmana Hypocrisy Petera Tägtgrena líbí, nezapomeňte sizajít na koncert, který proběhne 10. února v prostorách O2 universa v Praze. Ukázky najdete na oficiální YouTube.com kanálu projektu Lindemann. YouTube.com


Rod Stewart With The Royal Philharmonic Orchestra - You're In My Heart (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Rod Stewart With The Royal Philharmonic Orchestra - You're In My Heart
Rod Stewart se po loňském albu "Blood Red Roses" rozhodl přetočit své hity a na pomoc si pozval britský Royal Philharmonic Orchestra. V orchestrálních aranžích, jejichž produkci dostal na starosti slavný producent a hudební Trevor Horn, ztvárnil celkem patnáct písniček pro standardní verzi a hned dvaadvacet pro deluxe edici. Najdete mezi nimi většinu jeho vlastních hitů, písničky Faces, jejímž byl členem, předělávky písní jiných, které jsou součástí jeho repertoáru, a také slavnou "It Takes Two" Marvina Gaye a Kim Weston, kterou původně natočil s Tinou Turner, ale tentokrát mu dělal parťáka Robbie Williams. Jaké songy nakonec vybral, zjistíte na jeho webu.


Tip týdne

Labrinth - Imagination And The Misfit Kid (Syco)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / art pop / electronica

Labrinth - Imagination And The Misfit Kid
Anglický hudebník a zpěvák Timothy Lee McKenzie, lépe známý pod jménem Labrinth, nebyl od vydání svého debutu "Electronic Earth" tolik vidět. Mohli jsme ho zaznamenat spíše coby hosta a producenta na nahrávkách Noah Cyrus, Sigmy, The Weeknd, Eminema či Giggs. Výrazněji o sobě dal vědět až letos, kdy společně se Siou a Diplem vytvořili trio LSD a nyní do toho šlápnul ještě více a vydává své druhé album "Imagination And The Misfit Kid". Patnáct písniček vznikalo ve studiích v Londýně a New Yorku, kde ho navštívila také zmíněná Sia a Zendaya. Jestli vás zaujme jeho letošní mix art popu, soulu, alternativního r'n'b, jazzu a elektroniky stejně jako nás, zjistíte na jeho YouTube kanálu.


Tinashe - Songs For You
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / alternativní r'n'b / pop

Tinashe - Songs For You
Americká zpěvačka Tinashe loni rozvázala spolupráci s labelem RCA a své čtvrté album vydává pod svojí vlastní značkou ve spolupráci s Roc Nation. Ve svém domácím studiu v Los Angeles natočila celkem patnáct písniček, na nichž se podílela celá řada producentů a spoluautorů. Největší porci práce odvedl Hitmaka a Killah B, ke kterým se připojili OZ, Smash David, Oliver Malcolm, Poo Beatz a řada dalších. Přímo svým vokálem přispěli MAKJ, Ms. Banks, 6lack a G-Eazy. Zda platí její vlastní prohlášení, že toto album je hodně syrové a emotivní, můžete prověřit na jejím YouTube profilu.


Billy Corgan - Cotillions (Reprise)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Billy Corgan - Cotillions
Frontman Smashing Pumpkins uvádí s velkou pompou novinkovou studiovku "Cotillions". Nahrávka je nástupcem dva roky starého díla "Ogilala" a obsahuje sedmnáct nových kousků. Ty se bophužel nevešly na jedená nosič, a tak je pro posluchače připraveno rovnou dvojalbum. "Je to doopravdy vymazlená záležitost. Žijeme v jiném světě, než tomu bylo před pár lety. Ve světě, kde umělec může otevřeně vyjádřit svůj názor přímo k posluchači. Musím vám všem poděkovat za podporu a nemůžu se dočkat, až desku uslyšíte sami na vlastní uši," vzkázal autor prostřednictvím sociálních médií. Ukázky najdete na consequenceofsound.net.


Juanes - Más Futuro Que Pasado (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop

Juanes - Más Futuro Que Pasado
Kolumbijský zpěvák Juanes možná už netrhá tolik rekordů jako v minulosti, to ovšem neznamená, že bychom mohli ignorovat jeho osmé album "Más Futuro Que Pasado". Zpátky na vrchol mu má pomoct celkem dvanáct písniček, z nichž jednu, na níž si s ním zazpívala Alessia Cara, nahrál vedle čistě španělské verze, také ve španělsko-anglické. Kanadská zpěvačka navíc není zdaleka jediným hostem. K ní se přidali například Američan Fuego, Mexičan Christian Nodal a Juanesovi krajané Crudo Means Raw, Sebastián Yatra a Lalo Ebratt. Jeho latino pop můžete ochutnávat na YouTube profilu zpěváka.


André Rieu - Happy Days (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / easy listening

André Rieu - Happy Days
Co by to bylo za Vánoce bez nového alba André Rieu? Holandský dirigent si pro nás i tentokrát připravil desku "Happy Days" a s ní dvacet dobrou náladou nabitých skladeb, které opět nahrál se svým Johann Strauss Orchestra. Najdete mezi nimi například Šostakovičův "Valčík č.2", Lehárovu "Veselou vdovu", několik skladeb z muzikálů "My Fair Lady" a Kálmánovy "Čardášovy princezny" a řadu melodií pocházející z oblasti latinské Ameriky. K dispozici bude také deluxe edice, kde vedle alba samotného dostanete také DVD "Happy Days In Vienna" s živým provedením písniček na vídeňském koncertě, který se uskutečnil letos v létě. Kompletní seznam všech skladeb včetně ukázek nabízí speciální web alba.


Tiziano Ferro - Accetto Miracoli (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Tiziano Ferro - Accetto Miracoli
Italský zpěvák Tiziano Ferro se vrací po třech letech a nástupce "Il mestiere della vita" pojmenoval "Accetto Miracoli". Fanoušci moderního italského popu se mohou těšit na celkem čtrnáct skladeb se dvanácti písničkami a dvěma rozdílnými mixy. Nabídku na spolupráci na nich přijal například slavný Timbaland, Angel Lopez, Davide Tagliapietra nebo Federico Vindver, který se podílel i na nahrávkách Kanye Westa či Coldplay. Přímo u mikrofonu se k němu připojil jeho italský kolega Jovanotti. Co v této skvadře umíchali, zjistíte na zpěvákově YouTube profilu.


Avatarium - The Fire I Long For (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: deathcore

Avatarium - The Fire I Long For
Úspěšná švédská formace Avatarium připravila pro své fanoušky čtvrtou studiovou nahrávku "The Fire I Long For". Nástupce "Hurricane And Halos" z roku 2017 přináší devět vyšperkovaných skladeb, které v sobě něsou vyjímešnou čistotu projevu všech muzikantů a pečlivě zkomponované melodické postupy, které jsou pro Avatarium tak specifické. Ukázky si nyní můžete poslechnout na odkaz ven


Harry Nilsson - Losst And Founnd (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / blues

Harry Nilsson - Losst And Founnd
Americký zpěvák a muzikant Harry Nilsson se zapsal do hudební historie jako autor takový hitů, jako jsou "Everybody's Talkin'", "Without You" nebo "Coconut". Bohužel zemřel už v roce 1994, ve svých dvaapadesáti letech, na infarkt a své poslední album vydal v roce 1980. Nicméně dva roky před svojí smrtí začal natáčet společně s producentem Markem Hudsonem nové album. Dema z něj přinesli představitelům nahrávací společnosti, kterým se ale moc nelíbila s tím, že nové nahrávky nejsou poplatné aktuálním trendům. Hudson je tedy nechal ležet ladem a letos se rozhodl je oživit. Ke spolupráci přizval spolupracovníka Beach Boys Van Dyke Parkse, Jimmyho Webba, bubeníka Jima Keltnera a Nilssonova syna Kiefa, který hraje na basu, a výsledkem je album "Losst And Founnd" s jedenácti dosud nevydanými písničkami. Jak se povedla jejich reinkarnace, uslyšíte na jeho YouTube profilu.


EP

  • Grace VanderWaal - Letters Vol. 1 (EP) (Columbia Records)
    Ačkoli má Grace VanderWaal fůru svých vlastních písniček vysoké kvality, u nás se prosadila singlem "Clearly", kde přezpívala hit Jimmyho Cliffa "I Can See Clearly Now". Na svém novém EP "Letters Vol. 1" nicméně v šesti skladbách opět prezentuje vlastní skladatelský um. Proč by vám neměla uniknout, zjistíte na jejím YouTube profilu.
  • Laibach - Party Songs (EP) (Bertus)
    Fanoušci už poměrně dlouho čekají na novou původní hudbu slovinských Laibach a ani EP "Party Songs" jim toto čekání nezkrátí. Najdou na něm totiž šest skladeb, jejichž původ je v Severní Koree. Více informací a ukázky najdete na speciálním webu nahrávky.
  • Quantic - Atlantic Modulations (EP) (Bertus)
    Anglický muzikant Will Holland, kterého byste ale spíše potkali v New Yorku, opět oprášil svoje alter ego Quantic a vydává ípíčko "Atlantic Modulations", na kterém zremixoval čtyři své skladby. Pomáhali mu s tím Denitia a Sly5thave.


DaVido - A Good Time (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: urban music / afrobeats

DaVido - A Good Time
Ačkoli nigerijský zpěvák David Adedeji Adeleke, který si říká DaVido, u nás není příliš známý, platí aktuálně za vycházející hvězdu hudební scény. Zvláště po tom, co na konci roku 2017 obdržel jako první africký zpěvák cenu MOBO a následně i BET Award. "A Good Time" je jeho třetím albem a fanoušci urban music a afrobeatů se mohou těšit hned na sedmnáct písniček a několik hostů především ze Spojených států a jeho domovské Nigérie. Nabídku ke spolupráci přijali například Peruzzi, Summer Walker, Zlatan, Wurld, Jamajčan Popcaan a také Chris Brown. Bližší seznámení nabízí zpěvákův YouTube profil.


Trippie Redd - A Love Letter To You 4 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap / cloud rap

Trippie Redd - A Love Letter To You 4
Americký rapper Trippie Redd vydává v krátkém sledu již druhé letošní album. Srpnovou nahrávku "!" nyní doplňuje mixtape "A Love Letter To You 4" a jak napovídá číslovka v jeho názvu, je jednadvacet skladeb pokračováním jednoho loňského a dvou předloňských počinů. Podílel se na nich Lil Yachty, Pi'erre Bourne, Lil Mosey, Juice Wrld, YNW Melly, YoungBoy Never Broke Again, DaBaby, XXXTentacion, Smokepurpp či Tory Lanez. Část z nich už prezentuje na svém YouTube profilu.


The Chemical Brothers - Surrender (20th Anniversary Edition) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: big beat / electronica

The Chemical Brothers - Surrender (20th Anniversary Edition)
Slavné britské duo The Chemical Brothers letos vydalo album "No Geography", ale to ještě není vše. Jak už v červnu Tom Rowlands a Ed Simons připomněli, je to dvacet let od vydání desky "Surrender", kterou nyní připomene výroční edice. Fanoušci se mohou těšit na tři CD, kde vedle původního alba najdou pět dosud nevydaných tajných psychedelických mixů, b-strany singlů, remixy, a DVD s restaurovanými videoklipy a jejich živým vystoupením na Glastonbury 2000. Alternativně album seženete i na čtyřech vinylech. Více informací se dozvíte na webu dua.


Rolling Stones - Let It Bleed (50th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Rolling Stones - Let It Bleed (50th Anniversary)
Letos oslavilo půlstoleté výročí nejen slavné "Abbey Road" The Beatles a Sinatrovo "My Way", ale také "Let It Bleed" Rolling Stones. To se sice nedočkalo nadupané reedice, ale výroční edice se v tomto případě zaměřila na kvalitu zvuku. Remasteru se ujal držitel Grammy Bob Ludwig, který metodou Direct Stream Digital znovu album zdigitalizoval ve vzorkovací frekvenci 2.8 MHz. Není tedy divu, že vedle vinylu vyjde album také na hybridním SACD a to dokonce ve dvou verzích - mono a stereo. Více informací se dozvíte na stránkách vydavatelství ABKCO, které dostalo její zpracování na starost.


V krátkosti

  • Benjamin Tod - A Heart Of Gold Is Hard To Find (Bertus)
    Americký písničkář Benjamin Tod navazuje na dva roky starý debut "I Will Rise" a vydává jeho následovníka "A Heart Of Gold Is Hard To Find", na nějž zařadil desítku nových písniček, které oscilují mezi folkem a bluegrassem. Bližší seznámení můžete podniknout na jeho bandcamp profilu.
  • Gregorian - 20/2020 (Mystic Production)
    Německý projekt Gregorian trošku předběhl čas a už nyní vydává album "20/2020". Naplnil ho hned dvaatřiceti písničkami, mezi nimiž v gregoriánském stylu nechybí například "Sound Of Silence", "Hallelujah", "Lady In Black" nebo "In The Air Tonight". Kompletní seznam včetně ukázek nabízí německý Amazon.
  • Luke Evans - At Last (Warner Music)
    Welšan Luke Evans byl do této doby známý především coby herec, ovšem nyní vstupuje také na hudební pole. Na jeho debutu "At Last" ovšem najdeme především coververze, jako jsou například "Show Me Heaven", "With Or Without You", "Say You Love Me" nebo "Love Is A Battlefield". Jejich seznam a ukázky najdete na webu německého Amazonu.


Dále vychází:

Abest - Bonds Of Euphoria (Bertus)
Alex Chilton - My Rival (Warner Music)
Anne Müller - Heliopause (Bertus)
Avalanche Party - 24 Carat Diamond Trephine (Bertus)
Battlesword - And Death Cometh Upon Us (Bertus)
Ben Böhmer - Breathing (Bertus)
Ben Lee - Quarter Century Classix (Bertus)
Blood Incantation - Hidden History Of The Human Race (Sony Music)
Coma - Voyage Voyage (Bertus)
Dead Horse One - The West Is The Best (Bertus)
DVM SPIRO - MMXIX IN FRIGIDVM LECTVM (Bertus)
Eleine - All Shall Burn (EP) (Bertus)
Failed Flowers - Faces (EP) (Bertus)
Galcher Lustwerk - Information (Bertus)
Grand Slam - Hit The Ground (Warner Music)
Hannah Diamond - Reflections (PC Music)
Hazemaze - Hymns Of The Damned (Bertus)
Hypno5E - A Distant (Dark) Source (Bertus)
Christy Moore - Magic Nights (Sony Music)
Jaakko Eino Kalevi - Dissolution (EP) (Bertus)
Jeffrey Foskett - Voices (Warner Music)
Jessica Ekomane - Multivocal (Bertus)
Junius Paul - Ism (Bertus)
Junkyard - Old Habits Die Hard (Bertus)
Kylie Minogue - Step Back In Time (Warner Music)
Lindemann - F & M ( Special Edition ) (Universal)
Lord Mantis - Universal Death Church (Bertus)
Maija Sofia - Bath Time (Bertus)
Martin & Shirlie - In The Swing Of It (Sony Music)
Metal De Facto - Imperium Romanum (Bertus)
Michael David - There In Spirit / Rain II (EP) (Bertus)
Obsequiae - The Palms Of Sorrowed Kings (Bertus)
Originální pražský synkopický orchestr - Legendární gramofonové snímky z let 1976-89 (Supraphon)
Pat Thomas, Dominic Lash, And Tony Orrell - Bleyschool (Bertus)
Richard Fearless - Deep Rave Memory (Bertus)
Různí - České country hity (Universal)
Různí - Svoboda 1989 - 2019 (Universal)
Různí - Top20.cz 2019/2 (Universal)
Salvation - Year Of The Fly (Bertus)
Sefi Zisling - Expanse (Bertus)
Signum Regis - The Seal Of A New World (Bertus)
Strigoi - Abandon All Faith (Mystic Production)
Štefan Štec - Duje Vitor (Universal)
The London Symphony Orchestra & Bing Crosby - Bing At Christmas (Universal)
Tim Buckley - Live At The Electric Theatre Co. Chicago, 1968 (Bertus)
Tygers Of Pan Tang - Ritual (Bertus)
Void Vator - Stranded (Bertus)
William Hooker - Symphonie Of Flowers (Bertus)

Vychází na vinylu:
Abest - Bonds Of Euphoria (Bertus)
Anne Müller - Heliopause (Bertus)
Avalanche Party - 24 Carat Diamond Trephine (Bertus)
Avatarium - The Fire I Long For (Mystic Production)
Beck - Hyperspace (Universal)
Ben Lee - Quarter Century Classix (Bertus)
Benjamin Tod - A Heart Of Gold Is Hard To Find (Bertus)
Blood Incantation - Hidden History Of The Human Race (Sony Music)
Coldplay - Everyday Life (Warner Music)
Coma - Voyage Voyage (Bertus)
Dark Fortress - Stab Wounds (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Dead Horse One - The West Is The Best (Bertus)
Galcher Lustwerk - Information (Bertus)
Grand Slam - Hit The Ground (Warner Music)
Grateful Dead - Ready Or Not (Warner Music)
Harry Nilsson - Losst And Founnd (Warner Music)
Hypno5E - A Distant (Dark) Source (Bertus)
Chemical Brothers - Surrender (Limited 4LP / DVD) (Universal)
Christy Moore - Magic Nights (Sony Music)
Jaakko Eino Kalevi - Dissolution (EP) (Bertus)
Junius Paul - Ism (Bertus)
Junkyard - Old Habits Die Hard (Bertus)
Laibach - Party Songs Ep (Bertus)
Leonard Cohen - Thanks For The Dance (Sony Music)
Lord Mantis - Universal Death Church (Bertus)
Maija Sofia - Bath Time (Bertus)
Martin & Shirlie - In The Swing Of It (Sony Music)
No-Man (Tim Bowness And Steven Wilson) - Love You To Bits (Bertus)
Obsequiae - The Palms Of Sorrowed Kings (Bertus)
Pat Thomas, Dominic Lash, And Tony Orrell - Bleyschool (Bertus)
Pluralone - To Be One With You (Bertus)
Quantic - Atlantic Modulations Ep (Bertus)
Robbie Williams - The Christmas Present (Sony Music)
Rod Stewart With The Royal Philharmonic Orchestra - You're In My Heart (2CD) (Warner Music)
Rolling Stones - Let It Bleed (50th Anniversary) (Universal)
Různí - Big Little Lies (soundtrack) (Universal)
Různí - Big Little Lies 2 (soundtrack) (Universal)
Salvation - Year Of The Fly (Bertus)
Sefi Zisling - Expanse (Bertus)
Signum Regis - The Seal Of A New World (Bertus)
Skyblood (Mats Leven) - Skyblood (Bertus)
Sleep Token - Sundowning (Universal)
Strigoi - Abandon All Faith (Mystic Production)
Tim Buckley - Live At The Electric Theatre Co. Chicago, 1968 (Bertus)
Tiziano Ferro - Accetto Miracoli (Universal)
Tygers Of Pan Tang - Ritual (Bertus)
Void Vator - Stranded (Bertus)
Vojtěch Dyk - D.Y.K. (Universal)
William Hooker - Symphonie Of Flowers (Bertus)

Reedice:
Dark Fortress - Stab Wounds (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Depeche Mode - Mode (Sony Music)
Iron Maiden - A Matter Of Life And Death (Warner Music)
Iron Maiden - A Matter Of Life And Death (Collector’s Edition) (Warner Music)
Iron Maiden - Dance Of Death (Warner Music)
Iron Maiden - The Book Of Souls (Warner Music)
Iron Maiden - The Final Frontier (Warner Music)
Jimi Hendrix - Songs For Groovy Children: The Fillmore East Concerts (Sony Music)
Joe Satriani - Dreaming #11-Reedice 2019 (Bertus)
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent (Universal)
Nina Nesbitt - The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change & The Flowers Will Fall (Universal)
Sparks - Sparks-Reedice 2019 (Bertus)

NÁZORY
  • ... (RF, 28.11.2019 18:12) Reagovat

    prosim nepouzivejte u Coldplay slovo rock,jeich hudba nama absolutne nic spolecneho s rockovou hudbou,je to popova kapela,dekuji

  • No-Man? (Kája, 29.11.2019 12:51) Reagovat

    Jak skutečně znějí No-Man? Jako odpudivé disco 80.let.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu