Velkomeziříčští hokejisté prohráli v Kroměříži

hokej tit_copyHK Kroměříž – HHK VM 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)

Góly a asistence: 09:45 Vaněk (Merta, Jergl), 19:52 Zavřel (Murín, Osina), 36:33 Vaněk (Merta, Jergl), 38:59 Zavřel, 39:17 Hubík (Světlík) – 35:21 Ambrož (Sobotka, Pejchl), 59:16 Strnad (Maštera, Bula).

Sestava HK Kroměříž:
Strašák (Fajgl) – Jergl, Šťastný, Omelka, Nesrsta, Osina, Vávra, Andrýsek – Světlík, Jelínek, Knápek, Vaněk, Zavřel, Kudlička, Merta, Murín, Hubík.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Slavíček) – Kochánek, Vlašín P., Burian V., Ambrož, Salát, Báňa – Vlašín M., Matov, Střecha T. – Pejchal, Bula, Sobotka – Strnad, Rozmarín, Maštera – Burian M.
Rozhodčí: Šico – Czubaj, Smetková.
Delegát utkání: Foukal Radomír
Vyloučení: 4:3, využití: 2:1, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:37 (14:10, 17:13, 5:14)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Strašák (KRO) - 94,59 % - 35 zákroků – 60 min.
Juda J. (HHK) - 86,11 % - 31 zákroků – 60 min.
Diváci: 129

Ve dvanáctém kole krajské ligy zajíždělo první mužstvo HHK do Kroměříže. Soupeř v minulém kole dokázal obrat o všechny body Velkou Bíteš a tak se dalo čekat, že bude chtít obrat o další body naše hokejisty. Trenérské duo Karel Vejmelka a Michal Krča se v utkání muselo obejít bez pěti hráčů základní sestavy. K tomu se při rozbruslení zranil Zdeněk Slavíček, který v tomto zápase měl chytat. Trenéři si z juniorského týmu vzali do zápasu Martina Buriana, který si tak v ostré soutěži odbyl premiéru v krajské lize.

Úvod zápasu byl z obou stran hodně opatrný. Do první šance se dostali domácí hráči ve 2. minutě. Přízemní střelu vyrazil náš brankář betonem. V 6. minutě domácí hráč fauloval. Téměř minutu byli naši hráči v držení kotouče. Domácím se však podařilo hru přerušit. Největší šanci v následné přesilovce měl Martin Pejchal, který střelou zápěstím z mezikruží jen těšně minul branku. V 10. minutě signalizoval hlavní rozhodčí další vyloučení. Tentokrát na naší straně. Při této signalizaci vystřelil domácí Vaněk, brankář HHK střelu vyrazil ramenem nad sebe. Kotouč poté obloučkem zapadl do naší branky – 1:0. Ve 12. minutě projel po pravé straně do útočného pásma Vojta Maštera. Jeho následná střela z kruhu skončila ukrytá ve výstroji domácího gólmana. V 19. minutě měli domácí výhodu přesilové hry, kterou měli dobře sehranou. Přihrávku Murína poslal, střelou z první, přesně pod horní tyč naší branky Zavřel – 2:0.

Tab 12_kolo_copyVe druhé části měli naši hráči hned několik šancí ke vstřelení gólu. Nejprve ve 23. minutě projel do útočného pásma Milan Strnad. Střelu z levé strany brankář vyrazil znova na hůl našeho útočníka. Ten si objel branku a z pravé strany opět vyslal kotouč na branku. Domácí brankář se však stačil přesunout a střelu ukryl ve výstroji. Ve 25. minutě se do pásma soupeře dostal Tomáš Střecha, který střelou přes obránce orazítkoval brankovou konstrukci. Ve 27. minutě vyslal domácí útočník zápěstím kotouč na naši branku. Jarda Juda ji lapačkou zneškodnil. Následoval nevybíravý zákrok na Patrika Matova, který hlavní rozhodčí nepotrestal. V téže minutě už na trestnou lavici putoval náš hráč. V přesilové hře měli domácí dvě tutovky. První střelu stačil náš brankář vyrazit. Následná dorážka orazítkovala pravou tyčku. Ve 34. minutě se v přesilové hře dostal do slibné příležitosti Tomáš Střecha. Kotouč z jeho hole zachytil gólman se štěstím zadní částí betonu. V přesilové hře dostal kotouč na modrou Pavel Ambrož, který tvrdou střelou poslal puk za Strašákova záda – 2:1. Ve 36. minutě se poroučel na trestnou lavici další náš hráč. Domácí secvičenou přesilovkou hodně zlobili. Nejprve kotouč vyslaný z hole kroměřížského beka brankář HHK ukryl ve své výstroji. Následná kombinace v útočném pásmu a střela, která se odrazila k Vaňkovi, který střílí další gól – 3:1. V závěru druhé třetiny se po špatné rozehrávce za naší brankou dostal ke kotouči domácí Zavřel, který pohodlně poslal kotouč do odkryté klece. Po 18 vteřinách domácí tým vstřelil další branku, která byla téměř jako přes kopírák té čtvrté.

Ve třetí části se naše mužstvo nevzdávalo. Proti byl však domácí brankář, který domácím dodával potřebný klid na hru. V 50. minutě se do obrovské šance dostali domácí. Dvě po sobě jdoucí střely k pravé tyčce vyrazil Jarda Juda betonem. V 52. minutě se do brejku dostal Vojta Maštera s Milanem Strnadem. Milan z mezikruží však zvolil zpětnou přihrávku na Vojtu, který byl už mimo dobré postavení. V 56. minutě se do přečíslení dostali dva hráči Kroměříže. Přihrávku a následnou střelu vychytal gólman HHK. V 60. minutě dal po přihrávce Vojty Maštery výsledku konečnou podobu Milan Strnad – 5:2.

Velkomeziříčští hokejisté musí rychle zapomenout na nepovedené utkání. V sobotu se na domácím zimním stadionu střetnou se soupeřem z vrchních pater tabulky, týmem z Uherského Ostrohu.

Ostatní výsledky dvanáctého kola: Dynamiters Blansko HK – HC Uničo 4:6, HC Brumov-Bylnice – TJ Sokol Březina 4:5, Hokej Uherský Ostroh – HC Spartak Velká Bíteš 4:6, HC Štika Rosice – HC Uherské Hradiště 2:7, SKMB Boskovice – HC Lvi Břeclav 5:6, SHKM Hodonín – HC Spartak Uherský Brod 5:3.

MISTROVSKÉ UTKÁNÍ_-_UHERSKÝ_OSTROHProgram mužů na tento týden:
Sobota 30.11.2019 HHK Velké Meziříčí – Hokej Uherský Ostroh, začátek utkání v 17.30
hod. (zimní stadion – Velké Meziříčí)

J. Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.