ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Atleti za sebou mají úspěšnou sezonu, zářili Matěj Krsek, Eliška Staňková a Tomáš Dvořák

Středa, 27. listopadu 2019 07:30

A. C. TEPO Kladno má za sebou další velmi úspěšnou sezonu. Muži i ženy se v ní umístili shodně na pátém místě extraligy a na turnajích byli hodně vidět i jednotlivci. Zazářili zejména běžci Matěj Krsek a Tomáš Dvořák nebo diskařka Eliška Staňková. „Uplynulá sezona byla jedna z vůbec nejúspěšnějších,“ pochvaloval si předseda klubu Jiří Klesnil.

Atleti za sebou mají úspěšnou sezonu, zářili Matěj Krsek, Eliška Staňková a Tomáš Dvořák (Iluatrační foto: KL)

Kladno v uplynulé sezoně vyslalo do atletických bojů celkem úctyhodných 21 družstev! Muži i ženy se v extralize umístili shodně na páté pozici, přičemž muži ženy svoje umístění na mistrovství republiky ještě vylepšili. Skončily čtvrté. „To je pro nás opravdu výborný výsledek. Konkurence v extralize je obrovská,“ byl s výsledky dospělých mužstev spokojený Klesnil.

A pochválit musel i jednotlivé závodníky. Eliška Staňková reprezentovala v hodu diskem na mistrovství světa v Dauhá, kde se umístila na 17. místě. Mistrovství republiky předtím opanovala a brala zlatou medaili. Z dospělých závodníku kladenského atletického klubu tak zaznamenala nejvýraznější úspěchy. Na republikovém šampionátu ji dokázal napodobit ještě Miroslav Pavlíček, který zvítězil v hodu kladivem.

Výborné výsledky ale zapsali rovněž mládežníci Kladna. „Zdůraznil bych výkony Matěje Krska, který udělal český rekord jak v hale na 400 metrů, tak i při venkovní sezoně,“ vyzdvihl Klesnil mladého běžce, který závodí mezi juniory. Krsek vyhrál na republikovém mistrovství v bězích na 400, 60, 100 i 200 metrů! Spolu s Danielem Lehárem z kladenského A. C. TEPO pak byl i členem vítězné štafety. A hodně vidět byl Matěj Krsek i na evropském šampionátu do dvaceti let, který se konal ve švédském městě Boras. Tam skončil čtvrtý v běhu na 400 metrů a s časem 43,37 vytvořil nový český rekord. Nejrychlejší český čas v historii pak pomohl vytvořit i ve štafetě, kde Češi skončili druzí!

V Krskových stopách zatím úspěšně kráčí Tomáš Dvořák, který závodí v kategorii žactva. I on se podepsal pod dva české rekordy – konkrétně v běhu na 60 a 100 metrů překážek. Na republice vyhrál i v kategoriích na 150 metrů a 200 metrů překážek. Žákyně Veronika Štemberová se zase podepsala pod nový nejlepší výkon ve skoku o tyči.

Kladno se však v uplynulé sezoně ukázalo nejen jako líheň atletických talentů, ale také jako velmi schopný organizátor atletických závodů. „Nejvýznamnější akcí pro nás byl mítink Kladno hází a kladenské memoriály. Podařilo se nám to dostat na velmi vysokou úroveň – měli jsme tu 88 zahraničních účastníků z 29 zemí světa,“ popsal Klesnil. Na základě úspěchu zažádal kladenský klub o zařazení mítinku do kategorie evropských mítinků, což bylo pro nadcházející sezonu schváleno! „Pro příští rok jsme zařazeni na úroveň jako Memoriál Josefa Odložila. Je to pro nás veliký závazek a musíme kvůli tomu zařídit spoustu věcí, hlavně finance. Doufáme, že se nám to podaří,“ prozradil předseda kladenského atletického klubu.

Vedle zmíněného mítinku, který se uskuteční 16. června pak bude Kladno hostit i extraligu mužů a žen. „Ta bude zajímavá zejména proto, že tady uvidíme drtivou většinu českých reprezentantů a reprezentantek,“ láká diváky Klesnil. Extraliga bude na Kladně o měsíc dříve, tedy 16. května.

V klubu se ale rozhodně nespí ani přes měsíce mimo sezonu. Pilně se trénuje a jak předseda týmu prozradil, bylo by potřeba zrekonstruovat běžeckou dráhu na Sletišti. „Dlouhodobě o rekonstrukci žádáme. Nejde jen o retoping, což znamená novou vrstvu na to, co už tam je, ale potřebovali bychom to rozšířit na osm drah. Původně jsme mysleli, že by se to dotklo stromů u jízdárny, ale zjistili jsme, že by se jich to nedotklo. Rozšíření tedy možné je, ale je potřeba získat peníze a souhlas majitele jízdárny,“ objasnil Klesnil.

Autor: (fa)



  1. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  2. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  3. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  4. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  5. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  6. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  7. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  8. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  9. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  10. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  11. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  12. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  13. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  14. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  15. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  16. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  17. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  18. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  19. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  20. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec