Městské divadlo Zlín uvede premiéru komedie Motýli jsou volní

ZLÍN – Premiéru romantické komedie nazvané Motýli jsou volní uvede ve čtvrte ve Studiu Z Městské divadlo Zlín. Hra Leonarda Gershe sklízela úspěchy na Brodwayi, získala ocenění nejlepší americká hra roku 1969 a její filmová verze z roku 1972 zvítězila v klání o Oscary i Zlaté glóby, řekla serveru Zlin.cz mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Text se zlínskými herci nastudoval slovenský režisér Jozef Krasula. „Gershe napsal velmi silný lidský příběh o sbližování dvou mladých lidí, o tom, jak se učit dívat na svět očima toho druhého, o touze po samostatnosti, lásce a naději,“ prozradil dramaturg Vladimír Fekar s tím, že do konceptu této SVO30DNÉ divadelní sezóny zapadá dokonale.

Příběh seznámí diváky s talentovaným klavíristou Donem. „Snaží se odstřihnout od pupeční šňůry své přepečlivé matky a přestěhuje se do malé garsonky v bohémské čtvrti v New Yorku. Tam se jeho cesta proplete s cestou nespoutané začínající herečky Jill,“ popsala Jurčová.

V roli Dona se představí Štěpán Princ, matku ztvární Eva Daňková a Jill Lucie Rybnikářová. „Kromě dojemného příběhu se diváci mohou těšit na jemný ironický humor a autorskou hudbu,“ poznamenala Jurčová. „Všechnu muziku s výjimkou jedné písně napsal Štěpán Princ. Je to velký talent nejen herecký, ale i hudební. Inscenaci věnoval velkou přípravu a jeho styl herectví je velmi osobní a výjimečný. S Lucií Rybnikářovou tvoří na jevišti velmi kontrastní pár, který baví od začátku až do konce,“ řekl režisér Jozef Krasula.

Diváci už Krasulu v minulosti poznali jako režiséra úspěšných inscenací Tracyho tygr, Bio Ráj, Život je zatraceně krásnej nebo Když už člověk jednou je. Reprízy divadlo uvede 4. prosince a 10. ledna ve Studiu Z a mimořádně ve Velkém sále 12. a také 18. prosince.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x