Hlavní obsah

Ceny Český lev vyhlásí 7. března, moderovat bude Václav Kopta

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Václav Kopta bude moderovat vyhlášení cen Český lev. Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) je udělí po sedmadvacáté v sobotu 7. března 2020 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Kopta

Článek

Vyhlášení cen přenáší Česká televize na programu ČT1 od 20:00. Nominace na České lvy za rok 2019 budou vyhlášeny 15. ledna 2020.

Večer bude režírovat Michael Čech, kreativní supervizi zajistí Marek Najbrt a scénu chystá Martin Chocholoušek. Český lev dostane nový vizuální styl odkazující k tradičnímu českému cibuláku.

„Více než 300 renomovaných filmových profesionálů hodnotí v patnácti kreativních kategoriích hrané, animované a dokumentární filmy a ve dvou kategoriích televizní tvorbu,” sdělila výkonná ředitelka ČFTA Tereza Rychnovská.

„Patnáctičlenné prezídium ČFTA pak oceňuje každoročně mimořádný přínos české kinematografii a může udělit i cenu za mimořádný počin v oblasti audiovize.”

Filmem roku je Všechno bude, České lvy mají Boková, Issová či Dobrý

Kultura

Moderátor Václav Kopta doplnil: „Vstupujeme sice podruhé do stejné řeky, ale chceme to pojmout trochu jinak, takže se k docela úspěšnému loňskému ročníku otočíme zády a k Českým lvům vlezeme do klece jinými dveřmi. Klíč k těmto dveřím nehledám ale sám, mám kolem sebe zkušený tým krotitelů v čele s Markem Najbrtem, kterým věřím, a spoléhám na to, že mě těmi Českými lvy nenechají sežrat. Zůstávám koptimistou!”

Český lev se uděluje od roku 1993. O filmech hlasují členové České filmové a televizní akademie, převážně lidé z televizní a filmové branže. Nejde o profesionální filmové kritiky, kteří mají vlastní Ceny české filmové kritiky. Nejvíc Českých lvů dostal film Masaryk Julia Ševčíka (12), nejúspěšnější herečkou je Anna Geislerová s celkem pěti Českými lvy, mezi muži pak Ivan Trojan se šesti soškami.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám