27. listopadu 2019 • 10:30

Mourinhova paráda: objal podavače za asistenci, omlouval se za střídání

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emoce, velká gesta a parádní obrat. José Mourinho byl ve svém prvním domácím duelu na lavičce Tottenhamu ve svém živlu, ani dva brzké góly Olympiakosu portugalskému kouči párty nepokazily. I díky brzkému střídání Erika Diera, jemuž se hned v poločase v šatně omlouval, nastartoval Mourinho útočnou mašinu Spurs a zároveň neopomněl plácnutím a objetím ocenit podavače míčů, který se blýsknul klíčovou „asistencí“. Malý hrdina na tenhle zápas jen tak nezapomene...



Úvodních dvacet minut bylo pro „kohouty“ a Mourinha jako z hororu. V 6. minutě napřáhl zpoza vápna Youssef El Arabi, o necelou čtvrthodinu později nedůraz v pokutovém území potrestal Nélson Semedo a rázem to bylo 0:2.

Mourinho dlouho neváhal a ve 29. minutě se rozhodl posílit útočnou sílu Tottenhamu. Stáhl defenzivního záložníka Diera a na hřiště poslal dánského šikulu Christiana Eriksena.

Po zápase pak přiznal, že nejtěžším momentem pro něj nebyly góly soupeře, ale právě vystřídání anglického reprezentanta, kterému se prý hned v šatně za tento tah omlouval.

Dojemný dík Josého Mourinha klukovi, který byl u gólu Tottenhamu
Dojemný dík Josého Mourinha klukovi, který byl u gólu Tottenhamu

Zároveň zdůraznil, že nešlo o špatný výkon jeho svěřence. „Ublížilo to hráči a ublížilo to mně, ale udělal jsem to pro tým. Prohrávali jsme 0:2 a já potřeboval jiný typ hráče na spolupráci s Dele Allim,“ vysvětloval šestapadesátiletý kouč.

Právě Alli v závěru poločasu snížil a po návratu ze šaten domácí zvyšovali tlak směrem k vyrovnání. A zadařilo se v 50. minutě, kdy k brance pomohl i pohotový podavač míčů.

V momentě, kdy byla hostující obrana rozhozená a otevřená, chlapec rychle vhodil náhradní míč Sergi Aurierovi. Jeho bleskový aut mířil za obranu na Lucase, který přesně našel kanonýra Spurs Harryho Kanea. Ten se nemýlil a v tu chvíli vsítil svůj pátý gól v pátém zápase aktuálního ročníku Ligy mistrů.

SESTŘIH LM: Tottenham - Olympiakos 4:2. Kohouti otočili z 0:2 a slaví postup
Video se připravuje ...

Mourinhově zraku neušlo, kdo celou akci pomohl „založit“ a branku šel oslavovat právě s malým hrdinou okamžiku. S ním si nejprve plácnul a následně ho i objal.

„Mám rád chytré podavače. Já jsem byl jako dítě skvělý podavač a on byl prostě taky úžasný. Je vidět, že rozumí fotbalu, dobře čte hru a není tu jen od toho, aby koukal. Takhle si připsal asistenci,“ ocenil chlapce portugalský trenér.

„Byl to pro něj velký okamžik, na který nikdy nezapomene. Chtěl jsem ho po zápase pozvat do šatny, ale pak už jsem ho nemohl najít,“ dodal.

Góly

Domácí: 45+1. Alli, 50. Kane, 73. Aurier, 77. Kane

Hosté: 6. El Arabi, 19. R. Semedo

Sestavy

Domácí: Gazzaniga – Aurier, D. Sánchez, Alderweireld, Rose – Dier (29. Eriksen), Winks – Lucas Moura (61. Moussa Sissoko), Alli (83. NDombèlé), Son Hung-min – Kane (C).

Hosté: J. Sá – Elabdellaoui (C), R. Semedo, Maríá, Tsimikas – M. Camara, Guilherme, Bouchalakis (74. Valbuena) – Podence (78. Ranđelović), El Arabi (85. Guerrero), Masouras.

Náhradníci

Domácí: Austin, Vertonghen, Sissoko, Lo Celso, Sessegnon, Eriksen, NDombèlé

Hosté: Allain, Benzia, Guerrero, Valbuena, Papadopoulos, Torosidis, Ranđelović

Karty

Domácí: Alderweireld

Hosté: R. Semedo, Bouchalakis, Tsimikas, Podence

Rozhodčí

Kabakov – Margaritov, Valkov (vš. BUL). VAR: Fabbri – Massa (oba ITA)

Stadion

Tottenham Hotspur Stadium, Londýn

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 24:5 18
2. Tottenham 6 3 1 2 18:14 10
3. Olympiacos 6 1 1 4 8:14 4
4. CZ Bělehrad 6 1 0 5 3:20 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud