InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Výdělek úvodního dne Vánoční prodejní výstavy v Písku potěšil. Prodává se do příští neděle

 Autor: Diana Procházková

    Autor: Diana Procházková

PÍSEK - Slavnostní vernisáž Vánoční prodejní výstavy spojená s prodejem rukodělných výrobků zdravotních a sociálních zařízení vynesla úctyhodných 37 268 korun. Vystavené výrobky je možné zakoupit ve foyer Kina Portyč až do příští neděle.

 

Po sedmnácté byla ve středu 27. listopadu v píseckém kině Portyč zahájena dvanáctidenní benefice. Návštěvníci si zde mohou zakoupit výrobky z rukou seniorů a zdravotně či sociálně handicapovaných klientů čtyř vystavujících organizací, které si z výdělku jejich prodeje pořídí materiál pro tvorbu dalších výrobků. A co je zde možné pořídit? Jsou to například adventní věnce, svícny, obrazy, různé dárky a ozdoby s vánoční tématikou.

Slavnostní zahájení výstavy opět přilákalo mnoho lidí, foyer kina bylo zaplněné. Program uváděl moderátor Českého rozhlasu Luboš Voráček, který představil vystavující i pořádající a připomněl, že pomáhat potřebným je důležité nejen v předvánočním čase. O vánoční hudební doprovod se postaral dětský soubor Rondo (ZUŠ Písek) pod vedením Petry Holubové. Návštěvníci si pochutnali na sladkém občerstvení z Cukrárny Hraběnka z Mirotic a v kinosále shlédli animovaný film Playmobil.

Po vernisáži si výstavci odnesli celkem 37 268 Kč. Domov pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky 11 130 Kč, Denní a týdenní stacionář Duha Písek 11 320 Kč, Dětská psychiatrická nemocnice Opařany 8 680 Kč a Městské středisko sociálních služeb Písek 6 138 Kč.

Celkový výdělek i s dobrovolným vstupným se však dozvíme až po ukončení prodeje v neděli 8. prosince. Vánoční prodejní výstava je volně přístupná veřejnosti každý den vždy v době otevření kina.

„Tuto dobročinnou akci pořádáme už sedmnáct let. Velmi mě těší obliba i povědomí, do které se za tu dobu dostala. Vídám na ní každoročně již známé tváře, ale také spoustu nových, kteří chtějí nákupem krásných ručně vyrobených dárků či výzdoby udělat radost nejen výrobcům, ale také darovaným a sami sobě pro dobrý pocit," řekl statutární ředitel akciové společnosti KOČÍ Tomáš Kočí.

Fakta z historie Vánoční prodejní výstavy
První Vánoční prodejní výstavu uspořádala KOČÍ a.s. v roce 2003. V úvodních třech ročnících byla využívána forma dražby.
V roce 2018 se celkově prodaly výrobky za 46 146 korun a na dobrovolném vstupném se vybralo 3 424 korun.
Součet výdělků ze všech předchozích šestnácti ročníků této akce je i s dobrovolným vstupným a finančními dary 1 303 000 korun.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace