Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vražedkyně Janáková ostrouhala: Po porodu skončila zase v base!

Autor: dce, ČTK - 
28. listopadu 2019
09:46

Svobodu si moc neužila. Vražedkyně Janáková putovala zpátky za mříže už po necelých dvou měsících po porodu. Na svobodě s miminkem měla být původně rok, jenže se přepočítala. Kvůli obvinění z křivého obvinění putovala do vazby. A nyní ji soud poslal zpátky do výkonu trestu.

Zatímco ve vazbě čekala na soud kvůli loupežné vraždě, otěhotněla. Když se na její stav přišlo, obvinila dozorce ze znásilnění. Jenže se ukázalo, že dítě má s jiným vězněm a její tvrzení se teď obrátilo proti ní.

Janáková opustila věznici v polovině června, na konci srpna porodila a měla být se svým synem rok na svobodě. Jenže kvůli křivému obvinění proti dozorcům ji v druhé polovině října policie zatkla a odsouzená vražedkyně putovala do vazby.

Ve středu Okresní soud v Ostravě rozhodoval o stížnosti Janákové na vazbu, kterou rovnou zamítl a ženu podle České televize poslal do výkonu trestu.

"Jsou dány vazební důvody, nicméně tyto vazební důvody je možno nahradit dlouhodobým výkonem trestu. Vzhledem k tomu, že krajský soud již dříve odvolal přerušení trestu, byla odsouzená převedena z vazby do výkonu trestu," řekl televizi místopředseda soudu Igor Krajdl. Proti odvolání přerušení trestu už nelze podat žádný opravný prostředek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání