Vyšlo zimní dvojčíslo časopisu Můžeš

Vánoce jsou obdobím nejtěžším pro ty, kteří jsou sami, bez jistot, bez domova. Jsou mezi nimi často i lidé s různým postižením. Radek Musílek se v úvodní reportáži pokusil zjistit, zda jim umíme pomáhat a co přesně taková pomoc znamená.

  • Portus už je dnes skoro legendární neziskovka, proslavená výrobou Dobrot s příběhem nebo Akcí cihla. Hlavní každodenní prací je tady ale péče o lidi s mentálním postižením. Reportuje Zdeněk Jirků.
  •  Mám hezký pocit, říká o vývoji naší společnosti a jejím vztahu k lidem s různorodým postižením textař, producent a antropolog Michal Horáček. Rozhovor o současnosti hledejte na str. 14
  • Hana Lísalová je úspěšná vědkyně a maminka tří dětí. Skutečnost, že přitom prakticky nevidí, bere jen jako určitou komplikaci, se kterou musí počítat...uvádí příběh tohoto vydání Radek Musílek. Inspirativní vyprávění listujte v rubrice Život.
  •  Mezi dalšími zajímavými texty najdete reportáž ze série Jak se žije, tentokrát vozíčkáři v Mladé Boleslavi, či reportáž o zcela ojedinělém oddíle krasobruslení pro děti a mládež s postižením, který vznikl v Brně.
  • „Náš tandem je pořád krásnej…,“ chválí si manželé Potměšilovi. Rozhovor s Janem a Radkou vedla Michaela Zindelová.

To i mnohé další v časopise pro ty, kteří se nevzdávají. K dostání za cenově výhodné předplatné nebo elektronicky na platformě Alza Media. Více informací hledejte na www.muzes.cz.

Štěpán Beneš

 

Klíčová slova: