Chrudimské noviny Horkovod by měl jít pod zem příští rok. Tvrdí to místostarosta Štěpánek

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Horkovod by měl jít pod zem příští rok. Tvrdí to místostarosta Štěpánek

Chrudim – Sídliště U Stadionu je největším místním blokem panelových domů. Dlouhá léta se hovoří o jeho revitalizaci, prozatím však dochází pouze k dílčím krokům – třeba k zřízení nových parkovacích míst v ulici Na Ostrově. Podmínkou revitalizace je však zakopání horkovodu.

Také toto téma se objevuje na všemožných veřejných projednáváních budoucnosti sídliště. S horkovodem „šermovali" také politici. Jedno, zda vládnoucí radniční koalice, nebo opoziční. Nyní, po roce u vesla, slibuje současné vedení města zakopání horkovodu, a dokonce i nová parkovací místa.

Na městském webu se totiž objevil dotaz, který přímo souvisí jak s nedávno vysazeným „Dubem svobody", tak s parkovištěm i horkovodem.V sídlišti U Stadionu byl 17. listopadu vysazen dub svobody, škoda, že téměř bez pozornosti místního obyvatelstva, nikde nebylo upozornění. Ale nebude tento strom vadit při výstavbě rozšíření parkoviště, které bylo před několika lety slíbeno obyvatelům sídliště? Prý postupně, před jednotlivými domy a u ostatních domů už parkoviště jsou, zbývá jen u domu 721–724,“ ptá se Jana Tůmová.

Místostarosta Pavel Štěpánek (Piráti), který zde také bydlí, však sděluje radostnou novinku: „V místě vysazeného stromu se v tuto chvíli rozšíření parkoviště neplánuje. Pro obyvatele sídliště U Stadionu, tedy i zmiňovaného domu s čp. 721–724, vzniknou nová parkovací místa nad zakopaným horkovodem, který by měl přijít pod zem už příští rok,“ uvádí politik.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Karel7
#9009 Karel7 1. Prosinec 2019 - 17:10
Nevím co páni místostarostové na obrázku dělají. Buď pohřbívají malého pejska nebo zakopávají velký psí exkrement, případně semínko, ze kterého možná strom jednou může vyrůst. Já osobně, když sázím stromek, tak do jámy nejprve vložím stromek a až potom přihrnu zeminu do jámy.
Obrázek uživatele Jokl
#9010 Jokl 1. Prosinec 2019 - 22:10
No jo, žádnej stromek tam není. Takže jenom pózují pro fotografa. Tak osobní marketing by jim šel, teď ještě něco konkrétního předvést.
Obrázek uživatele Bleeer
#9011 Bleeer 1. Prosinec 2019 - 22:41
Hele vy dva odborníci, stromek je na fotografii jasně vidět, dokonce je tam i voda na jeho zalití. Mně osobně na akci zakopání horkovodu vadí (krom toho, že ještě nezačala) daleko více fakt, že zakopána bude jen část kolem sídliště. To je jako vyoperovat jen půlku žlučníku.
Obrázek uživatele Jokl
#9017 Jokl 2. Prosinec 2019 - 10:58
Bleeer: Hele vy dva odborníci, stromek je na fotografii jasně vidět, dokonce je tam i voda na jeho zalití. Mně osobně na akci zakopání horkovodu vadí (krom toho, že ještě nezačala) daleko více fakt, že zakopána bude jen část kolem sídliště. To je jako vyoperovat jen půlku žlučníku.
Já se pirátům omlouvám. On tam fakt je. Ale trvám na tom, že to jsou netáhla a dohánějí to podobnejma šaškárnama. Čekám, kdy se začnou fotit s koťátkama a malejma dětma.