bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins si pojistili dva Američany, smlouvu prodloužili Coyle s Wagnerem

28. listopadu 2019, 13:00

Matěj Hodoval

Manažer bostonských Medvědů Don Sweeney oznámil, že jeho tým učinil hned dva podpisy. Bruins prodloužili spolupráci se dvěma americkými útočníky, jmenovitě s Charliem Coylem a Chrisem Wagnerem.

S Charliem Coylem se Medvědi domluvili dokonce na šestileté spolupráci. Urostlý forvard si finančně polepší oproti dosavadní smlouvě, od příští sezony bude zatěžovat platový strop svého celku 5,25 miliony dolarů.

Sedmadvacetiletý rodák z Weymouth přišel do týmu v průběhu minulého ročníku, Boston za něj musel Minnesotě zaplatit Ryana Donata a volbu v pátém kole draftu. Už tehdy věděl, že toto mužstvo je zkrátka něco pro něj.

„Všichni se tu baví, zapadají. Pamatuji si, že jsem psal kamarádům a rodině, že tohle je opravdu ono. Taky se koukněte, kam jsme vloni došli. Cítím se šťastný, že tu mohu být a ještě o to víc, že to bude po dobu šesti let,“ vypráví Coyle, jak na něj udělala parta dojem.

S výměnou jsou zástupci Bruins spokojeni, vždyť Coyle podpořil bostonskou cestu až do finále o Stanleyův pohár šestnácti kanadskými body ve čtyřiadvaceti zápasech. Také letos si zatím drží slušná čísla, v dosavadních čtyřiadvaceti duelech pětkrát skóroval a devětkrát si připsal asistenci.

Společně s Coylem podepsalo vedení i o necelý rok staršího spoluhráče Chrise Wagnera. Tento americký útočník prodloužil o tři sezony, během nichž si dohromady vydělá 4,050 milionů dolarů. Platovému stropu přitíží každý rok 1,350 milionem.

„Od trenérů, po vedení klubu a spoluhráče v kabině. Také vítězná kultura, to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem chtěl zůstat. Pak samozřejmě hrát doma, to nemůžete ničím předčit,“ hovoří o podpisu sám Wagner. 

Ve své druhé sezoně v černožlutém dresu si rodák z Walpole zatím připsal jednu trefu a čtyři asistence ve třiadvaceti utkáních.

Pro oba hokejisty je to něco mimořádného. Každý by přeci chtěl hrát za tým, který odmalička sleduje a který může doopravdy nazývat domovem. Vždyť jak Coyle, tak Wagner pochází z Massachusetts.

„Jsou to zdejší rodáci a očividně tu chtěli zůstat. Rozumí tomu tlaku, když hrajete za Boston Bruins. Jsou to výborní spoluhráči, takže pro nás to bylo jasné. Jsme nadšeni, že je máme,“ líčí generální manažer Don Sweeney.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.