Hlavní obsah

Snaha o zahrání kotouče žádná, viděl Ujčík a zastavil Polanskému činnost na dva zápasy

Hokejisté Třince se v pátečním utkání v Olomouci a o dva dny později s Pardubicemi budou muset obejít bez útočníka Jiřího Polanského. Toho předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík potrestal dvouzápasovou stopkou za faul na zlínského Lukáše Buchtu v úterním utkání nejvyšší soutěže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Třince Jiří Polanský.

Článek

Polanský v závěru třetí třetiny fauloval ve středním pásmu, za což mu hlavní rozhodčí Jeřábek s Úlehlou udělili menší trest za podrážení. Ujčík ale po prostudování videozáznamu zákrok překvalifikoval na faul kolenem.

„Byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a s vysokou intenzitou, bez jakékoliv snahy o zahrání kotouče," uvedl Ujčík a zastavil Polanskému činnost na dva zápasy. Při stanovení výše trestu v polovině předepsané sazby zohlednil, že Polanský nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Buchta neutrpěl podle zápisu o utkání při zákroku zranění.

Finanční pokutou ve výši deseti procent měsíčního platu pak byl za nafilmovaný pád v úterním duelu v Litvínově potrestán karlovarský útočník Adam Raška.

„Raška zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče Viktora Hübla k tomu, aby jeho následky zvýraznil a ovlivnil tak úsudek rozhodčích. V situaci, kdy nemohl dosáhnout na přihraný kotouč, rezignoval na další pohyb a záměrně přepadl vpřed, aniž by pád odpovídal charakteru a intenzitě zákroku," uvedl Ujčík o momentu, za který Raška v zápase dostal dvouminutový trest za nafilmovaný pád.

Reklama

Související témata: