Hlavní obsah

V prvoligovém Chomutově skončili trenér Štrba i manažer Hudáček

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté prvoligového Chomutova jsou bez trenéra. Dosavadní kouč Martin Štrba se s vedením dohodl na odchodu, končí i sportovní manažer Vladimír Hudáček. Klub na svém webu oznámil, že nový trenér bude znám nejpozději do týdne.

Foto: Josef Pešout

Trenér Martin Štrba

Článek

Piráti prohráli ve středu na ledě Litoměřic vysoko 3:8. V prvoligové tabulce jsou šestí pouze díky skóre před Havířovem a Slavií, a to především zásluhou povedených výkonů v domácím prostředí. Podle nového hracího systému zbývají čtyři kola do konce první části soutěže, po níž bude šestnáctičlenná tabulka rozdělena na dvě poloviny. Na devátou Jihlavu a desátý Prostějov má Chomutov, který ještě v minulé sezoně startoval v extralize, nyní šestibodový náskok.

"Výkonnost mužstva se i vinou častých zásahů do kádru nestabilizovala a vše vyvrcholilo výkonem v Litoměřicích. Jasným cílem je zůstat v první osmičce a cítili jsme, že mužstvo potřebuje impulz," uvedl výbor zapsaného spolku Piráti Chomutov, který je stoprocentním vlastníkem akciové společnosti, jež zajišťuje chod seniorského týmu.

Vedle Štrby skončil také Hudáček. "Představy manažera a výboru spolku o budoucím směřování sportovní části se začaly rozcházet způsobem, který neumožňoval další pokračování spolupráce," vysvětlil výbor.

Reklama

Související témata: