Hlavní obsah

S kapelou Mig 21 o předvánočních koncertech i Colours of Ostrava

Mig 21 v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Dan Sywala

 

Reklama

Domácí hudební scéna je v posledních letech hodně proměnlivá, ale pořád je tu několik jistot. Mezi některé z nich patří třeba série předvánočních koncertů Mig 21 v Lucerna Music Baru. Před prvním koncertem jsme si s nimi pokecali nejen o této tradici, ale i o nové desce nebo možnosti si znovu zahrát na Colours of Ostrava.

Článek

„Tato tradice vznikla už mnoho let zpátky a Lucerna Music Bar je místo, kam se rádi vracíme. Vyzkoušeli jsme i jiné prostory, některé se nám i líbily, ale tady se cítíme jako doma, říká Jiří Macháček a dodává: „Kdysi jsme pravda tyto koncerty pořádali blíž k Vánocům, ale konec listopadu nám vyhovuje víc. Dříve jsme nestíhali připravit Vánoce a nebylo to ideální.“

Po minulém ročníku Colours of Ostrava se kapela rozhodla podpořit bojkot Tomáše Kluse, který odmítl vystupovat na festivalech, na kterých se podílí Agrofert. Od ročníku 2019 však již Agrofert mezi sponzory festivalu nefiguruje. „Já myslím, že teď už tam není žádná překážka, z naší strany, když se ukázalo, že tam do toho nelije prachy někdo, kdo by se zároveň snažil být i ústavním činitelem. Otázka spíš je, jestli nás tam na Colours budou chtít,“ říká na závěr Macháček.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované