Hlavní obsah

Nové knihy: Ždichynec, Bryndza, Indridason, Weirová i Graclík

Právo, František Cinger

Povídky, romány, detektivky. Ze současnosti i z historie. Příběh herce Josefa Větrovce. I psa, který učil lidi žít. Komiks a také audiokniha.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Bohumil Ždichynec:

Zvláštní způsoby štěstí

Symbióza průniku do lidské psýchy a zároveň schopnosti propojení textu s přírodovědeckými poznatky a letitými medicínskými zkušenostmi.

Autor přemýšlí o životě, civilizaci, o realitě i neskutečnu, o tajuplných vazbách mezi fantastickou minulostí, fantaskní současností a fantazijní budoucností.

Aesculapus, 225 stran, 189 Kč

Obal knihy

Robert Bryndza:

Kanibal z Nine Elms 

Přichází nová hrdinka autora píšícího z londýnského podsvětí. Před patnácti lety byla Kate Marshallová vycházející hvězdou policie. Dokázala vyřešit případ nebezpečného a krutého sériového vraha s přiléhavou přezdívkou Kanibal z Nine Elms. I když přitom sama málem zemřela. Vrah napodobitel však chce dokončit započatou práci.

Kosmopolis, 464 strany, 399 Kč

Obal knihy

Arnaldur Indridason:

Stínový vrah: Islandská krimi

V bytě v centru Reykjavíku byla nalezena mrtvola obchodního cestujícího. Střela do hlavy, která jej usmrtila, nasvědčuje chladnokrevné popravě. Thorson, kanadský voják s islandskými kořeny, a Flóvent z reykjavické policie zahájí vyšetřování. Na povrch začnou vyplouvat pochybné pokusy prováděné v minulosti na islandských dětech.

Moba, přeložila Kristina Himmerová, 320 stran, 359 Kč, e-kniha 229 Kč

Obal knihy

Vlastimil Vondruška:

Mstitel z Jenštějna – Letopisy královské komory: 13. díl

Jiří Adam z Dobronína se na vyjížďce před pražskými hradbami setká s Václavem Hrzánem z Harasova, který nedávno koupil hrad Jenštejn. Ten se mu svěří s neurčitými obavami.

Následujícího dne je zavražděn jeho bratr, a to přímo v budově Královské komory. Vyšetřením neslýchaného zneuctění královského úřadu je pověřen Jiří Adam z Dobronína.

Moba, 299 KIč, e-kniha 199 Kč

Obal knihy

Alison Weirová:

Anna Klevská: Královna s tajemstvím

Uznávaná autorka a historička pokračuje v sérii o šesti ženách Jindřicha VIII. líčením příběhu německé princezny Anny Klevské, jejíž portrét králi učaroval. Znalost historie dává do služeb fikce a vykresluje obrazy dramat a intrik, které se odehrály u nejslavnějšího dvora v anglických dějinách.

BB art, přeložila Eva Křístková, 464 strany, 399 Kč

Obal knihy

Miroslav Graclík, Václav Nekvapil:

Větrák

Autoři věnující se hvězdám divadla, filmu i populární hudby se s Jitkou Větrovcovou, dcerou herce Větrovce, vydali po jeho životních a uměleckých stopách. Včetně pobytu v nacistickém koncentračním táboře i následujících aktivit v komunistické straně.

Diváci ho znali z filmů (Lidé z maringotek, Holky z porcelánu) i seriálů (Chalupáři, Byl jednou jeden dům, My všichni školou povinní, Cirkus Humberto). Zaznívají i svědectví spolupracovníků.

Petr Prchal, 416 stran, 347 Kč

Obal knihy

Lukáš Pavlásek:

Soutěž Jedlíků

Osmnáct povídek z pera oblíbeného komika. Humorně laděné příhody zachycují absurdní, ale zároveň lidské situace ze života. Hrdinové příběhů zažívají nelehké či prazvláštní chvíle, které mohou potkat lidi v běžných prostorách, jakými jsou hospoda, lékařská ordinace, domov, plovárna nebo třeba také policejní stanice.

Brána, 359 Kč

Obal knihy

Lukáš Musil:

Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 2

Oproti prvnímu dílu se setkáte s katastrofami, jejichž pozadí bylo ryze kriminální. V 70. letech minulého století se v letecké dopravě objevil nový fenomén – terorismus. Stál za tragickými haváriemi Boeingu 747 americké společnosti PAN AM nad skotským Lockerbie nebo Boeingu 707 společnosti Korean Air, který se roku 1987 ztratil nad Indickým oceánem...

Regia, 288 stran, 379 Kč

Obal knihy

W. E. Johns:

Biggles od velbloudích stíhaček

Titul patří do legendární série knih mapujících dobrodružství britského letce Jamese Biggleswortha za 1. a 2. světové války. Už od prvního českého vydání Bigglese z roku 1938 obsahuje kniha tradičně povídky ze dvou Johnsových knih The Camels Are Coming a Biggles of the Camel Squadron.

Nyní vychází v kompletně revidovaném překladu, poprvé s desítkami unikátních barevných ilustrací Jana Stěhuleho.

Prostor, přeložil Antonín Kyzlink, 497 Kč, e-kniha 299 Kč

Obal knihy

Filip Rožek:

Gump: Pes, který naučil lidi žít

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Čte Ivan Trojan.

Radioservis, CD, mp3, 2:27 hodin, 269 Kč

Obal knihy

Amanda Connerová, Jimmy Palmiotti, John Timms:

Harley Quinn: Volte Harley!

Považujete politiku za špinavý byznys? A teď se do ní opřela i Quinn. Když se Harley Quinn přestěhovala do New Yorku, jeho zkorumpovaný starosta DePerto jí od počátku byl trnem v oku – a také kudlou v zádech, kulkou do obličeje a palicí do hlavy. Ale naše oblíbená superpadouška si to nenechá jen tak líbit.

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám